Rovinietele sint necesare doar in cazul utilizarii drumurilor nationale. La nivelul judetului Braila, acestea sint: DN2B Vizireni-Braila-Sendreni; DN22B dig Braila-Galati; DN22 Braila-Rimnicu Sarat; DN23 Braila-Focsani; DN21 Braila-Slobozia si Soseaua de Centura.
Pretul rovinietelor precum si amenzile pentru neachitarea acestora au ramas aceleasi ca si anul trecut. Astfel, pentru un autoturism care nu respecta normele europene de poluare (non-euro) rovinieta costa 24 euro, pentru un autoturism dotat cu motor euroI, pretul este 21 euro, iar pentru euro II si peste, pretul este de 16,8 euro. Pentru microbuze, autobuze si camioane, rovinieta costa citeva sute de euro. Pretul in lei se fixeaza in functie de cursul euro, la inceputul fiecarei luni, raminind valabil pe tot parcursul lunii respective. Amenzile pentru cei prinsi pe drumurile nationale fara rovinieta vor fi de la 3 milioane, pentru persoane fizice, pina la 70 milioane, pentru cele juridice.
Pentru plata rovinietei, persoanele fizice trebuie sa prezinte la oficiile postale urmatoarele documente: cartea de identitate a autovehiculului sau certificatul de inmatriculare, in copie sau original; documentele vamale pentru autovehiculele inmatriculate temporar; buletinul sau cartea de indentitate a platitorului. Persoanele juridice vor prezenta, in functie de caz, urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare sau cartea de indentitate a vehiculului, in original sau copie; certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, certificatul de inscriere si codul fiscal, pentru asociatii si fundatii, in copie sau original; documente vamale pentru vehicule inmatriculate temporar; buletin sau carte de indentitate.
In afara oficiilor postalele, rovinietele se mai pot achita la agentiile CEC si la benzinariile "Petrom", MOL, "Rompetrol", OMV, "LukOil" si "FixOil".