Mergi la conţinutul principal

Mântuitorul vrea să fii liber

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a iniţiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniştim şi să reflectăm la ce este Viaţa, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâţit-o! Vom fi însoţiţi de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar şi Facultatea de Filozofie la Iaşi şi predă ştiinţe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Dar cum ai putea să Îi faci voia, dacă decizi să rămâi înlănţuit?

Lanţurile pe care le vezi în afara ta sunt, de fapt, lanţurile din interiorul tău.

Eliberează-l din mintea ta pe cel care te-a mâhnit, jignit, nedreptăţit sau rănit, semn că iubirea nu îţi prisoseşte.

Vrei libertatea? Îndreaptă-ţi astăzi gândul spre cel care te-a rănit. Ai astăzi o singură decizie de luat: fie să iubeşti, fie să urăşti. Vrei să fii liber, sau să fii rob? Hristos te aşteaptă să treci astăzi dincolo de iadul urii, spre lumina iubirii. Te aşteaptă să fii liber şi, cu Iubirea pe care ţi-a arătat-o, să faci din libertatea Lui, Libertatea Ta.

Rolul celui care te-a jignit este să-ţi fie mântuitor, chiar fără voia sa. Pentru el, Mântuitorul ţi-a predat lecţia vieţii Sale: Fiul Lui Dumnezeu este liber pentru că Iubeşte.

 

 

“Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei;

Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.

Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânţa lui Avraam şi nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veţi fi liberi?

Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârşeşte păcatul este rob al păcatului.

Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac.

Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veţi fi într-adevăr”.

(Ioan, 8, 31-36)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro