Mergi la conţinutul principal

Mândria de a fi tu

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

Dumnezeu nici nu a fost, nici nu va fi. El este.

Lipsit de prezent, te lipsești de Dumnezeu, pentru că o frică naște o altă frică. Pentru că nu-L tolerezi pe Dumnezeu, nu tolerezi nici clipa prezentă.

Cine ai mai fi, dacă nu te poți ancora în poveștile trecutului, care crezi că te reprezintă? Cine ești, dacă renunți la trecut, prin care ți-ai creat un tu? Și cine ești, dacă nu te arunci cu gândul în viitor? Separat de ceilalți și de Dumnezeu, păstrezi mândria de a fi tu.

Timpul este creat de tine, pentru a sta separat de Dumnezeu și de ceilalți.

Pentru că nu renunți la trecut și viitor, renunți la Dumnezeu, pe Care nu îl cauți cu adevărat. Dumnezeu este. Chiar aici, doar acum.

Veșnicia nu are trecut, nici viitor. Ea este.

Dumnezeu nu are trecut, nici viitor. El este.

Iar fratele tău nu este altcineva.

 

„Atunci a zis Moise către Dumnezeu: "Cine sunt eu, ca să mă duc la Faraon, regele Egiptului, şi să scot pe fiii lui Israel din ţara Egiptului?"

Iar Dumnezeu i-a zis: "Eu voi fi cu tine şi acesta îţi va fi semnul că te trimit Eu: când vei scoate pe poporul Meu din țara Egiptului, vă veţi închina lui Dumnezeu în muntele acesta!"

Zis-a iarăşi Moise către Dumnezeu: "Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel şi le voi zice: Dumnezeul părinţilor voştri m-a trimis la voi... Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheamă, ce să le spun?"

Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Aşa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" ”

(Ieşirea - a doua carte a lui Moise, Capitolul 3, 11-14)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro