Mergi la conţinutul principal

Luxul în gastronomie

Maestrul Gheorghe Vătafu i-a învăţat pe tinerii bucătari cum să realizeze piese de gastronomie pentru mese festive în cadrul cursului realizat la Şcoala "Bella Italia", de Excelenţă în Industria Ospitalităţii. Maestrul Gheorghe Vătafu a fost bucătar şef la Intercontinental Bucureşti, până în anul 2005. La curs au participat bucătari din Cluj, Bucureşti, Bacău, Bistriţa şi Galaţi, care au fost încântaţi să înveţe practic cum să creeze noi piese de gastronomie, să inoveze în domeniul artei culinare. Ei au realizat diferite piese potrivite pentru nunţi, botezuri, aniversări sub îndrumarea directă a marelui maestru. Fiind produse pentru mese festive, deosebite, s-au folosit materii prime excentrice, cum ar fi prepeliţe, foie gras, raţă, carne de cerb, şalău. Dintre preparatele învăţate pot fi amintite: Medalion de cerb "California", Piept de raţă cu portocale şi sos Bigarade, Prepeliţe umplute, Roastbeaf cu sos Valentine. La sfârşitul cursului, Şcoala de Excelenţă "Bella Italia" a organizat o expoziţie cu produsele realizate de cursanţi, fiind invitaţi să deguste şi să înveţe câţiva elevi de la Colegiul Economic, profilul alimentaţie publică. Copiii au fost încântaţi să discute cu maestrul Vătafu, iar maestrul a fost încântat de viitorul restaurantelor din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro