Mergi la conţinutul principal

"Lustratia" - obsesia presedintelui Traian Basescu

Dupa ce a declarat public ca regimul comunist, din care a facut si el parte, a fost "odios" si "nelegitim", acum a gasit solutia salvatoare pentru Romania: aprobarea de catre Parlament a proiectului Legii Lustratiei.
Pe presedinte nu-l nelinisteste situatia vietii economice si politice, precum si functionarea structurilor democratice, ci vendeta, platirea unor polite prin limitarea accesului la demnitati si functii publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de conducere ale regimului trecut.
In consens cu marea majoritate a cetatenilor tarii, mai multe forte politice s-au pronuntat si se pronunta cu fermitate pentru a nu fi adoptat proiectul Legii Lustratiei, deoarece contravine flagrant nu numai drepturilor si libertatilor care trebuie sa guverneze un stat democratic, ci si Rezolutiei 1096 a Consiliului Europei care denunta categoric tentativele de a limita dreptul unor persoane de a ocupa functii politice sau de a fi alese pentru apartenenta lor, in trecut, la structurile partidelor comuniste.
O astfel de vendeta, devenita o obsesie maladiva, ar insemna ca, pusa in practica, dupa 18 ani de cind Romania si-a schimbat cursul istoric, sa devina caduca.
Adoptarea unei asemenea legi duce, in mod firesc, la renuntarea aportului unui mare potential intelectual care de-a lungul vremii si-a demonstrat capacitatea si competenta profesionala.
Nu trebuie uitat ca perioada fostului regim, etichetata acum "odioasa" si "nelegitima", s-a identificat cu interesele si aspiratiile populatiei, ca in acea perioada s-a asigurat o adevarata relansare si dezvoltare economica a Romaniei. Platformele industriale, inainte competitive iar astazi considerate de tradatorii neamului drept "mormane de fier vechi", agricultura, astazi o paragina, au fost dintre cele mai moderne ce s-au edificat in conditiile socialismului.
De asemenea, sa nu uitam ca aproape toti imbogatitii de dupa 1990 si-au "cistigat" averile din ceea ce a creat poporul roman. Daca dupa cel de-al doilea razboi mondial au aparut ca ciupercile "imbogatitii de razboi", tot asa, dupa evenimentele din decembrie 1989, au iesit la iveala "profitorii" acestei perioade - lasati cu buna stiinta sa jefuiasca tot ceea ce a creat regimul anterior, numit acum de presedintele Basescu: "odios" si "nelegitim", sa saraceasca populatia tarii.
O lume mai buna pentru viitorul Romaniei nu se poate intemeia pe sentimentul de ura si razbunare promovat de presedintele Basescu si unii colaboratori ai sai, ai caror parinti si bunici au detinut functii importante in structurile politice si de stat centrale din anii '50-'60.
Numai valorile universale ale socialismului democratic, asa cum este definit in Statutul Internationalei Socialiste care sta la baza partidelor socialiste si social-democrate europene, pot sa garanteze siguranta zilei de miine, perspectiva si idealurile pentru toti cetatenii creatori de valori materiale si spirituale, cinstiti, in mod echitabil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu