Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lupte dure pentru sefia "Cartel Alfa" Braila

Cu o saptamina inaintea alegerilor in urma carora va fi desemnat prin vot liderul filialei locale a Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, s-au incins spiritele in rindul candidatilor la acest post. Constantin Iarca, liderul organizatiei sindicale din cadrul SC "Laminorul", unul dintre candidatii la functia de presedinte al filialei locale a CNS "Cartel Alfa", acuza ingerinte ale organizatiei centrale a structurii sindicale in procedura premergatoare votului cu scopul de a aranja alegerile la nivel local. Potrivit liderului sindical, jocurile ar fi deja facute, iar cistigatorul ar urma sa fie presedintele Camerei Medicilor, Octavian Georgescu.
"Am observat clar la intilnirea cu secretarul general al CNS Cartel Alfa, Ioan Homos, ca se vrea ca presedintia organizatiei locale a confederatiei sa fie preluata de Octavian Georgescu. Fata de aceasta am luat pozitie chiar in timpul intilnirii si am spus clar ca nu voi ceda si voi lupta pina la capat. Am spus ca sindicatele membre nu sint marionete pe care cei de la centru sa le poata trage sforile dupa bunul plac. In aceste conditii, consider ca i-am determinat practic sa organizeze alegeri in mod legal, pentru ca s-au plins de activitatea slaba a filialei locale, dar nu-i inteleg de ce insista sa aranjeze alegerile si sa puna un om care, culmea, face parte din biroul executiv al filialei", a declarat Iarca.
El a mai precizat ca unul din motivele invocate de Homos impotriva sustinerii candidaturii sale a fost acela ca Sindicatul "Metal 94" este implicat intr-o asociere cu un sindicat din alta confederatie sindicala. "Am explicat clar ca am facut aceasta asociere (Uniunea Sindicatelor din Braila - USB - n.r.) impreuna cu Sindicatul Liber “Promex” din partea BNS (Blocul National Sindical - n.r.) pentru ca am considerat ca filiala locala nu a facut nimic in a ne ajuta atunci cind am avut probleme in “Laminorul”", a mai spus Iarca. In plus, liderul de sindicat a precizat ca totusi se va retrage din aceasta asociere pe motiv ca partenerii nu au schitat nici un gest ca ar mai fi interesati de continuarea colaborarii.

Marti, zi de alegeri

Actualul presedinte al filialei locale a CNS "Cartel Alfa", Ion Dobre, nu a fost de gasit pentru a comenta cele afirmate de Iarca.
Contactat de reporterii "Obiectiv", contracandidatul la sefia CNS "Cartel Alfa" filiala Braila, Octavian Georgescu, a declarat sec: "Nu exista lupte interioare in confederatie. Domnul Iarca vorbeste asa cum ii e felul!"
Important de mentionat este ca in structura locala a confederatiei, cel mai important sindicat ca numar de membri este cel al salariatilor din SC "Celhart Donaris", iar sindicatul din SC "Laminorul" este pe locul doi. Alegerile pentru sefia filialei locale a CNS "Cartel Alfa" ar urma sa se desfasoare marti, 17 octombrie, procedura alocind sindicatelor afiliate un vot pentru fiecare 250 de membri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii