Mergi la conţinutul principal

Luptă contracronometru cu viscolul, pentru salvarea pacienților din județ. Echipajele SMURD și SAJ, însoțite de utilaje de deszăpezire și autoșenilate

Viscolul care încă provoacă probleme pe drumurile din județ îi obligă pe salvatorii plecați în ajutorul unor pacienți din localitățile rurale să apeleze la sprijinul utilajelor de deszăpezire, dar și la autoșenilatele din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care pot continua drumul și atunci când apar blocaje în trafic provocate de troiene sau suluri de zăpadă. Astăzi, în jurul orei 10.00, o autospecială SMURD a plecat spre satul Urleasca, de unde trebuia să preia o bărână de 64 de ani cu afecțiuni cardiace. Aceasta a avut tot timpul în față un utilaj de deszăpezire cu lamă, de mare capacitate. Pentru orice eventualitate, în spatele echipajului SMURD s-a aflat și o mașină de teren care tracta o autoșenilată urcată pe o platformă specială. După cum ne-a explicat lt. col. Ștefan Stoian, ofițerul de relații publice al ISU Brăila, se apelează la șenilată în momentul în care drumul este puternic înzăpezit, iar utilajul cu lamă nu face față situației. Atunci, șenilata continuă drumul, trecând peste troiene, preia pacientul și îl aduce până în locul unde a rămas blocată autospeciala SMURD. În șenilată nu încap, pe lângă targa pe care se află pacientul, decât două persoane - șoferul și un paramedic. De asemenea, viteza de deplasare este destul de mică. Important este, însă, că acest mijloc de locomoție poate depăși acele obstacole pe care vehiculele pe roți nu reușesc să o facă. Din fericire, astăzi, pacienta de la Urleasca a fost adusă la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, fără a fi nevoie să fie pusă în funcțiune și autoșenilata, astfel că s-a câștigat timp prețios.

 

Tot azi, în jurul orei 12.00, o ambulanță a plecat către comuna Romanu, având ca antemergător un utilaj de deszăpezire. S-a considerat că nu mai e cazul ca din convoi să facă parte și o șenilată. O tânără de 27 de ani din comuna respectivă se confruntă cu grave probleme de sănătate și are nevoie de ajutor medical de urgență.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro