Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Lunar Park", un nou roman de la autorul celebrului "American Psycho"

Editura Polirom a publicat "Lunar Park", cel mai recent roman al scriitorului american Bret Easton Ellis - autorul cartii-cult "American Psycho".
Ca toate romanele lui Bret Easton Ellis, "Lunar Park" este o carte violenta, alerta, captivanta, strabatuta pe alocuri de un surprinzator lirism, potrivit editorilor.
Romanul este construit in jurul unui personaj-narator numit Bret Easton Ellis, prilej pentru autor de a-si fictionaliza propria viata. Bret-personajul este un romancier cu mare succes la public, o adevarata celebritate literara, atit de bogat si rasfatat de soarta, de mass-media si de fani, incit singurele lui griji sint in ce bar exclusivist sa organizeze urmatorul chef monstru sau care dealer poate sa-i faca rost de cocaina pura.
La un moment dat insa, lucrurile par sa scape de sub control si Bret isi da seama ca are nevoie sa lase in urma acest stil de viata autodistructiv. Se insoara cu o actrita de serie B, cu care are deja un fiu, se muta in suburbie si incepe sa scrie un nou roman, cind se declanseaza o serie de evenimente socante si inexplicabile: casa ii este bintuita de spirite amenintatoare, un criminal pune in scena intriga din "American Psycho", iar in oras dispar tot mai multi baieti de virsta fiului sau. Romancierul simte ca un mare pericol se va abate asupra familiei lui, cu toate ca sotia, psihiatrii si politistii sint convinsi ca temerile sale sint doar iluzii alimentate de grandomanie si consumul de droguri.
Publicat in Statele Unite anul trecut, "Lunar Park" a fost tradus la noi in colectia "Biblioteca Polirom".
Bret Easton Ellis, in virsta de 42 de ani, a cunoscut succesul inca de la debutul cu romanul "Mai putin decit zero" (1985), scris pe cind studia la Bennington College, in Vermont. in 1987 publica un al doilea roman, "Regulile atractiei", iar in 1991 apare "American Psycho", cartea-bomba pentru care s-a spus ca America nu-l va uita si nici ierta. Roman-cult al anilor ’90, "American Psycho" a declansat controverse, autorul fiind chiar obligat sa-si anuleze primul turneu de promovare a cartii din cauza amenintarilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii