Mergi la conţinutul principal

Lumea contrastelor

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Lumea reală este o lume lipsită de variații, absolut clară și în pace negrăită.

Lumea contrastelor, însă, este închipuită de om, din orgoliul separării, pentru a fugi de Cel ce este Iubirea.

Dar cine L-ar putea uita? Legătura dintre tine și Dumnezeu nu poate fi întreruptă, în ciuda oricărei disimulări a adevărului și oricărui vis. Prin contrastele acestei lumi, îți vei reaminti de ceea ce este real, judecând diferențele. Prin contrast, înțelegi ce cauți de fapt.

Reamintirea lumii reale te scapă de orice război și orice conflict inventat - pentru a rămâne în iluzie. Este reamintirea care te scapă de îndoială și te repune în poziția de Fiu, risipind orice vis.

Pentru Fiul Său, Dumnezeu voiește doar Cerul. Și Voia Lui Dumnezeu nu poate fi înfrântă.

 

„...să nu vă potriviți cu acest veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții, ca să deosebiți care este voia lui Dumnezeu, ce este bun și plăcut și desăvârșit.”

(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, 12, 2)

„Căci voia lui Dumnezeu aceasta este: sfințirea voastră

(Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, 4, 3)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro