Mergi la conţinutul principal

Lucrurile fără noimă

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Ceea ce cauți, cu adevărat, sunt bucuria și pacea, aflate deja în suflet dintotdeauna și pentru totdeauna. Doar refuzul constant, dintr-un șir încâlcit de iluzii, conduce la nefericire și goana după încă un nimic.

Însă niciun „dar” al lumii nu este pentru tine. Nimic din lumea iluziei nu-ți aparține cu adevărat și nimic altceva nu o să ai în afară de darurile lui Dumnezeu.

Armonizează-ți voința cu voința Lui, dacă vrei să-i faci Voia, pentru că Voia Lui este bucuria ta, în aceeași Dragoste de neînțeles pentru mintea lumii.

Nu căuta altceva, care să înlocuiască realul. Lumea este deja plină de iluzii, inclusiv iluzia fericirii folosind nimicurile altor iluzii.

Bucură-te doar de adevărul celor care-ți aparțin.

 

”...de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Şi de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.

Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, XIII, 2-6)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro