Mergi la conţinutul principal

Lucrările de consolidare a digului de la Corbu Vechi înaintează neașteptat de bine

* în urma unei vizite în teren, pentru verificarea stadiului de implementare a proiectului privind consolidarea cât și supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret, conducerea Instituției Prefectului- Județul Brăila a apreciat ritmul de lucru, dar și calitatea lucrărilor, precizând că proiectul ar putea fi gata mult mai repede, față de termenul prevăzut în contract
 

 

 

Vești bine, la început de an! Prefectura Brăila anunță, printr-un comunicat de presă, emis vineri, 14 ianuarie a.c. , faptul că lucrările la digul Siret, din satul Corbu Vechi s-au putea termina chiar înainte de termen. După o vizită pe șantier, pentru verificarea stadiului de implementare al proiectului privind consolidarea cât și supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret, conducerea Instituției Prefectului- Județul Brăila a apreciat ritmul de lucru, dar și calitatea lucrărilor.  ” Am rămas plăcut surprins de ceea ce am văzut și am auzit de la specialiștii din teren. Lucrările sunt în grafic și îmi place că, în ciuda temperaturilor scăzute, constructorul se organizează în așa fel încât își asigură front de lucru și este activitate pe șantier. Înțeleg că, până acum, muncitorii și-au asigurat deja 50% din necesarul de anrocamente pentru lucrări. Vorbim de piatră de mari dimensiuni adusă de la o carieră din Dobrogea. Dacă vremea va fi bună, constructorul estimează că va încheia lucrările chiar înainte de termen, iar asta este o veste foarte bună”, a declarat prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu, în comunicatul de presă.

Conform aceleiași surse, proiectul ”Lucrări de consolidare mal drept râu Siret, în zona km 532-533 în aval de localitatea Corbu Vechi face parte din programul de investiții al MAP – ANAR, prin ABA Buzău-Ialomița, în proiect fiind prevăzută o consolidare a peste 500 de metri de dig, în total.

Lucrările au debutat în toamna anului trecut și conform contractului ar trebui să se încheie după 24 de luni însă prefectul Dobrescu a informat că s-au putea încheia mult mai repede.

Valoarea proiectului este de 11.401.977,54 de lei, fără TVA. Firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL din județul Satu Mare și este specializată în construcții hidrotehnice. 

Lucrarea era absolut necesară, din cauza unei eroziuni de mal care punea de mai mulți ani în pericol localitatea Corbu Vechi. Despre proiectul de consolidare s-a tot vorbit în ultimii 15 ani, însă operațiunea a început efectiv abia anul trecut.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro