Mergi la conţinutul principal

Lucrări suplimentare pentru Piața de Pește

* municipalitatea a alocat un buget de 68.496,54 lei fără TVA pentru anumite compartimentări care nu fuseseră prevăzute de proiectul inițial dar au fost solicitate de Direcția de Sănătate Publică * lucrările suplimentare au fost scoase la licitație pe SEAP, în ultima decadă a lunii iulie, iar ofertele pot fi depuse până pe 8 august * viitoarea Piață de Pește a început deja să prindă formă, fiind amplasată în spatele Pieței Halelor * aceasta ar trebui să fie finalizată până în ianuarie, anul viitor

 

Lucrările la viitoarea Piață de Pește care va funcționa în perimetrul Pieței Halelor sunt în plină derulare, fiind executate de firma Uninstal SRL, câștigătorul lictației organizate anul trecut. Amenajarea a început să prindă formă, fiind turnat planșeul de beton pe care s-au montat stâlpii metalici de susținere. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 25 ianuarie 2023. Așadar, în prima lună a anului viitor, piața de pește ar trebui să fie gata. Totuși, municipalitatea brăileană a scos la licitație, zilele trecute, un pachet suplimentar de lucrări pentru această investiție. Concret, anunțul a fost postat pe SEAP în data de 21 iulie a.c., fiind pusă la bătaie suma de 68.496,54 lei fără TVA, pentru lucrări adiționale de amenajare/compartimentare. Potrivit responsabililor de proiect, aceste lucrări au fost solicitate de Direcția de Sănătate Publică în luna aprilie 2020, însă nu au mai apucat să fie incluse în documentația care a făcut obiectul licitației prin care s-a atribuit contractul către firma Uninstal. Asta deși licitația propriu-zisă a început cu un an mai târziu, mai exact în aprilie 2021, firma câștigătoare fiind anunțată în iulie 2021! Bugetul alocat inițial pentru această investiție a fost de 1.140.600 lei fără TVA, iar suma cu care Uninstal a licitat și a câștigat contractul a fost 1.088.450 lei fără TVA. Consiliul Local Municipal Brăila și-a dat acceptul să fie suplimentat bugetul cu 68.496,54 lei fără TVA pentru compartimentările solicitate de DSP. Rămâne de văzut cu ce ofertă va fi câștigată licitația organizată pentru aceste lucrări suplimentare. Ofertele pot fi depuse până luni, 8 august.

După cum v-am mai informat, prin noua Piață de Pește, municipalitatea brăileană urmărește realizarea unei unități specifice pentru comercializarea peștelui și a produselor pe bază de pește, dorindu-se a fi o unitate reprezentativă pentru comunitate. Aceasta va funcționa pe strada Piața Poporului, nr. 1, pe un teren destul de generos. Concret, în spatele Pieței Mari, unde a fost ani de zile o piață de produse nealimentare, desființată între timp pentru a face loc acestui nou obiectiv. Noul spațiu va putea asigura o zonă adecvată pentru comercializarea de pește pentru opt comercianți și amplasamentul va fi organizat astfel: suprafața de teren - 1.478 mp; construcția efectivă a pieței - 453,03 mp; suprafață parcare - 1.016,97 mp (31 locuri de parcare) și spații verzi cu arbori/arbuști - 9 mp.

Din punct de vedere funcțional, construcția va avea: standuri pentru expunere și vânzare pește, inclusiv acvarii și pești de acvaristică - 4 insule de vânzare (1 insulă de vânzare pentru 2 comercianți); depozitare frig pe termen scurt a produselor; mașină de gheață; acvarii pentru pește viu precum și acvarii pentru vânzare acvaristică; spații tehnice aferente utilajelor frigorifice; un spațiu pentru deșeuri; birouri pentru administrație și grupuri sanitare.

“Prin implementarea proiectului ne propunem: consolidarea și dezvoltarea activităților economice în zona pescărească prin asigurarea unei infrastructuri eficiente în vederea susținerii pescuitului și a sectorului pescăresc a județului Brăila. Acest obiectiv poate fi atins prin construirea unei unități reprezentative pentru «Piața de desfacere pește», obiectiv ce este în deplină concordanță cu strategia de dezvoltare locală integrată a zonei pescărești a județului Brăila, Măsura 1.1. Sprijinirea dezvoltării infrastructurii și serviciilor în sectorul pescăresc și de acvacultură deoarece prin implementarea proiectului vom contribui la dezvoltarea infrastructurii necesare pentru desfacere, comercializare și punere în valoare a peștelui și produselor bazate pe pește în sectorul pescăresc al Municipiul Brăila”, se preciza în proiectul propus de Primărie și aprobat de Consiliul Local Municipal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro