Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Londra ar putea prezenta dovezi ca militarii retinuti de Teheran se aflau in apele irakiene

Marea Britanie va prezenta dovezi privind prezenta navei britanice in apele teritoriale irakiene in momentul capturarii celor 15 marinari, in cazul in care detinutii nu vor fi eliberati in curind, potrivit unor oficiali de la Londra, citati de Financial Times in editia electronica.
Marea Britanie nu intentioneaza sa dramatizeze mentinerea in detentie a militarilor de catre Gardienii Revolutiei din Iran de teama ca situatia ar deveni mult mai dificil de solutionat intr-un moment in care puterile occidentale exercita presiuni asupra Teheranului pentru a-si suspenda programul sau nuclear.
O serie de oficiali de la Londra au avertizat, insa, ca, in cazul in care cei 15 marinari nu vor fi eliberati, Guvernul britanic va prezenta ceea ce numeste dovezi incontestabile privind prezenta navei britanice in apele teritoriale irakiene si nu iraniene, asa cum sustine Teheranul.
Intre timp, Javier Solana, Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa, urmeaza sa discute cu Ali Larijani, negociatorul iranian in dosarul nuclear.
"Nimeni nu spune ca nu ar trebui sa mai negociem cu iranienii din cauza crizei marinarilor", a declarat un diplomat comunitar.
Ambasadorul britanic la Teheran, Geoffrey Adams, s-a deplasat de doua ori la sediul Ministerului iranian de Externe de la izbucnirea crizei, insa nu a obtinut permisiunea autoritatilor iraniene ca militarii sa fie vizitati de personalul consular.
Agentia iraniana de stat IRNA a relatat ca ministrul de Externe, Manouchehr Mottaki, a declarat omologului sau britanic Margaret Beckett ca diplomatii britanici ii vor putea vizita pe cei 15 militari dupa ce autoritatile de la Teheran incheie propria ancheta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii