Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuri de parcare luate cu japca

Sa platesti o chirie lunara pentru un loc de parcare si sa-l gasesti ocupat de masinile vecinilor sau a unor necunoscuti, iata o situatie cu care se confrunta multi dintre cei ce scot lunar 16 lei din buzunar, tocmai pentru a nu avea astfel de probleme. La fel, sau poate mai stresant este atunci cind detii un garaj pentru care achiti o taxa anuala si iti gasesti calea de acces blocata de masina altcuiva. "Platesc de patru ani chirie pentru garaj si l-am gasit de citeva ori blocat de masini parcate aiurea. Daca e vorba de vecini cunoscuti e mai usor, ca le bati in usa si ii chemi sa vina sa-ti faca loc, dar cind n-ai idee a cui e masina, trebuie sa umbli prin toate blocurile din zona, in speranta ca il gasesti pe posesor. Am patit-o odata, cind aparuse o situatie urgenta si trebuia sa plec undeva, la 2.00 noaptea. Ajuns la garaj, mai iesi daca poti... Unul parcase exact in usa mea si nu-i cunosteam numarul. Ce puteam sa fac, am injurat, am chemat un taxi si m-am dus sa rezolv problema. Nu mi se pare normal sa treci prin astfel de experiente, din moment ce platesti la Primarie o suma pentru chiria garajului tinut pe domeniul public...", ne-a spus Sorin P., posesorul unui garaj situat in zona strazilor I.C. Bratianu si Apollo. Situatiile de acest gen sint generate de criza locurilor de parcare de pe raza municipiului Braila, dar si de lipsa de bun simt a unora dintre soferi. Impotriva celor fara cei sapte ani de acasa se pot aplica amenzi, in baza Hotaririi Consiliului Local Municipal nr. 117/2005. Aceasta prevede sanctiuni cuprinse intre 60 si 80 lei, pentru ocuparea abuziva a locurilor de parcare auto personalizate, aflate sub contract cu Directia de Administrare si Gospodarire Locala Braila. Politia Comunitara primeste zeci de apeluri de la soferi care-si gasesc locul de parcare ocupat. "Echipajele noastre se deplaseaza la fata locului, iar atunci cind contravenientul manifesta intelegere si isi muta masina i se aplica doar avertisment. Celor de rea credinta li se da amenda, fara discutie", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare Braila. Acesta ii indeamna pe soferii care au probleme de acest gen sa apeleze numerele de telefon 0339/401343 sau 0339/401346, pentru a sesiza dispeceratul Politiei Comunitare. Pe parcursul saptaminii trecute, braileanul Alexandru P. a fost amendat cu 60 lei, pentru ca si-a lasat masina pe locul altcuiva.
Pentru un loc de parcare se percepe o chirie lunara de 16 lei, iar pentru un garaj Primaria incaseaza, prin DAGL, o taxa anuala de 180 lei. Pina in momentul de fata, DAGL Braila a inchirat 2.780 locuri de parcare si 2.600 locuri pentru amplasarea de garaje pe domeniul public. In municipiul nostru sint inmatriculate citeva zeci de mii de autovehicule.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii