Mergi la conţinutul principal

Locatari de la etajul I, în război cu Patiseria Luca de la parter

* a trecut jumătate de an de când o familie reclamă faptul că o patiserie a fost deschisă ilegal sub apartamentul său de la etajul I * Poliția Locală a aplicat amenzi, a dat dispoziție de suspendare a activității până la intrarea în legalitate, însă reprezentanții patiseriei au făcut contestație în instanță, iar procesul încă este pe rol, cu următorul termen în luna ianuarie

 

De aproape jumătate de an, o familie care are ghinionul să locuiască deasupra unei patiserii deschise la parterul unui bloc de pe strada G-ral. Eremia Grigorescu (fosta Gării) așteaptă ca autoritățile să impună respectarea legii. Lege care nu permite funcționarea unei astfel de francize la parterul unui bloc de locuințe fără acceptul vecinilor. După cum v-am informat încă din vara acestui an, patiseria ”Luca” a amenajat spațiul de la parter fără să primească semnături de acceptare din partea locatarilor de la etajele clădirii și fără a avea autorizațiile necesare din partea autorităților. Aspect confirmat și de Poliția Locală Brăila care, în luna august, a aplicat trei sancțiuni, una de 1.000 de lei pentru modificările aduse spațiului comercial (recompartimentări, amplasare firmă luminoasă) fără autorizație, una de 1.000 lei pentru desfășurarea activității fără aviz de funcționare și una de 2.000 lei pentru lipsa autorizației de funcționare pentru alimentație publică. Pe lângă amenzi, Poliția Locală a dispus suspendarea activității până la intrarea în legalitate, stabilind un termen de 90 de zile pentru obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare. Firma în cauză a contestat, însă, dispozițiile, acționând în instanță Poliția Locală. Până când judecătorii vor stabili dacă măsurile aplicate de Polița Locală sunt juste sau nu, patiseria ”Luca” funcționează în continuare. Problema e că nici până la ora actuală nu s-a dat o sentință în acest caz, procesul fiind încă pe rol, un nou termen de judecată fiind stabilit pentru luna ianuarie a anului viitor.

Între timp, familia al cărei apartament este situat chiar deasupra cuptorului unde se coc produsele de patiserie reclamă în continuare calvarul pe care trebuie să îl suporte. Dacă astă vară se plângeau de căldura excesivă ce le invada apartamentul, acum ei sunt nemulțumiți de mirosul insuportabil ce le răzbate în casă. ”Nu mai e problemă cu căldura acum, fiindcă e iarnă. Ce ne deranjează este mirosul acesta de bucătărie pe care îl avem constant în casă. În special dimineața, când se pune în funcțiune cuptorul, miroase de nu poți să respiri. E atât de puternic acest miros care se insinuează prin toate colțurile apartamentului, încât câteodată ne dă stări de vomă. Este incredibil ce calvar trebuie să suportăm de când s-a deschis această patiserie sub apartamentul nostru, fără nicio autorizație, fără să se ia măsuri pentru izolarea termică și pentru evacuarea corespunzătoare a mirosurilor. Pur și simplu au venit, și-au instalat cuptorul și au deschis prăvălia, fără niciun considerent față de locatarii de la etajele superioare”, reclamă locatara P.U. Aceasta spune că reprezentanții patiseriei încearcă să o covingă să semneze că este de acord cu continuarea activității, cu tot felul de promisiuni. ”Ei zic că dacă le dăm semnătura or să pună nu știu ce instalație care să evacueze fumul și mirosul deasupra blocului. De ce nu au pus de la început instalația asta, de ce nu au izolat plafonul ca să nu ni se mai încingă nouă apartamentul de la cuptorul lor, de ce nu au respectat legea, să ceară acceptul vecinilor înainte de a deschide, nu după? De la mine nu or să primească nicio semnătură și nici de la ceilalți vecini, că toți sunt deranjați de ceea ce se întâmplă. Problema e că pur și simplu ne hărțuiesc cu telefoanele, pentru semnăturile astea. Într-o zi m-au sunat de vreo 5 ori, de pe numere diferite, până când n-am mai putut să suport și am făcut plângere la Poliție”, ne-a mai spus autoarea sesizării.

Cotidianul nostru a încercat să obțină un punct de vedere și de la Patiseria ”Luca”. Reprezentantul zonal al acestei francize ne-a spus, în urmă cu câteva zile, că ne va trimite un răspuns pe e-mail, însă deocamdată nu s-a întâmplat acest lucru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro