Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lipsa fondurilor, principala cauza a nerealizarii tuturor investitiilor programate pentru 2005

Consiliul Judetean Braila a reportat pe acest an jumatate dintre lucrarile de investitii cuprinse in programul de dezvoltare socio-economica aferent anului trecut. Concret, potrivit raportului de activitate la acest capitol, prezentat in cadrul sedintei de ieri a Comisiei Judetene Consultative, in 2005, CJ Braila a cuprins in programul propriu 24 lucrari de investitii si actiuni dintre care au fost realizate doar 37%, in timp ce 17% au fost deja demarate si urmeaza a se finaliza abia in acest an, iar diferenta de 46% este cuprinsa in programul pe 2006 si in urmatorii ani. Dintre lucrarile bifate in 2005, raportul in discutie face referire la investitii in valoare totala de peste 20 milioane RON dintre care a fost nominalizat Centrul social de gazduire pentru tineri cu dizabilitati, finalizarea celor 54 de apartamente construite conform OG nr. 19/1994, deschiderea brutariei traditionale in comuna Gradistea, alimentarea cu apa potabila a unor localitati din judet - finantata prin Programul Sapard.
La capitolul investitii in curs de realizare, CJ Braila a mentionat lucrari a caror valoare se cifreaza la aproape 80 milioane RON asa cum este cazul proiectului de reabilitare si modernizare a Maternitatii, cel de reabilitare a Centrului istoric al municipiului sau proiectul de largire a DJ 211A in zona Viziru, Cuza-Voda, Mihai Bravu. "S-a constatat ca motivatia nerealizarilor si a realizarilor partiale este cauzata de lipsa de fonduri financiare si de aceea aceste lucrari au fost preluate spre finalizare in cadrul programului de dezvoltare economica si sociala a judetului Braila pe anul 2006", a explicat prefectul judetului Nicolae Mitroi in expunerea din cadrul Comisiei Judetene Consultative de ieri. De altfel, si Consiliul Local Municipal a suspendat o parte din lucrarile de investitii programate anul trecut, lipsa fondurilor fiind acelasi motiv invocat. Concret, CLM a raportat realizarea a jumatate dintre proiectele propuse in programul de anul trecut, in timp ce 46% dintre acestea sint in curs de realizare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii