Skip to main content

Libraria "Mihai Eminescu" s-a desfiintat

Cea mai mare societate care se ocupa de distributia de carte, SC "Panait Istrati", a suferit zilele acestea o pierdere insemnata. Cladirea in care era Libraria "Mihai Eminescu", care in urma cu doar citiva ani era cea mai mare din oras, a fost retrocedata in intregime, iar libraria desfiintata. Anul trecut au fost pierdute cam doua treimi din cladire, iar acum s-a retrocedat intregul spatiu. Directorul societatii, Eleonora Trandafir, a precizat ca aceasta este singura unitate care a fost pierduta prin retrocedare. "Ne afecteaza acest fapt, mai ales ca in acea zona s-au si infiintat alte librarii, insa ne vom descurca asa cum am facut-o pina acum. Vinderea cartii nu este o activitate care sa aduca profit, dar ne descurcam. Deocamdata nu avem in vedere un alt spatiu. Cartile pe care le aveam acolo le trimitem, in mare parte, inapoi la edituri. Cele care sint mai cautate le oprim pentru celelalte librarii. Noi mai avem inca multe librarii in oras. Nu cred ca este important cite. Angajatii de acolo sint oameni cu experienta si nu vom renunta la ei, ne vom reorganiza", a spus directorul SC "Panait Istrati".
Dintre toate librariile societatii, citeva zeci, numai una mai este in aceeasi situatie, cea situata pe bulevardul Independentei, colt cu str. Mihai Eminescu, insa directorul spera sa nu se repete povestea.
Centrul de librarii "Panait Istrati" a fost infiintat in anii '50 la Galati, apoi in 1970 a fost preluat de catre Braila. Dupa alti 20 de ani, in 1990, s-a transformat in societate comerciala. Pina acum activitatea s-a mai restrins, dar nu s-au desfiintat librarii. Retrocedarea integrala a cladirii de la strada Mihai Eminescu a insemnat si desfiintarea librariei cu acelasi nume.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu