Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Libraria "Mihai Eminescu" s-a desfiintat

Cea mai mare societate care se ocupa de distributia de carte, SC "Panait Istrati", a suferit zilele acestea o pierdere insemnata. Cladirea in care era Libraria "Mihai Eminescu", care in urma cu doar citiva ani era cea mai mare din oras, a fost retrocedata in intregime, iar libraria desfiintata. Anul trecut au fost pierdute cam doua treimi din cladire, iar acum s-a retrocedat intregul spatiu. Directorul societatii, Eleonora Trandafir, a precizat ca aceasta este singura unitate care a fost pierduta prin retrocedare. "Ne afecteaza acest fapt, mai ales ca in acea zona s-au si infiintat alte librarii, insa ne vom descurca asa cum am facut-o pina acum. Vinderea cartii nu este o activitate care sa aduca profit, dar ne descurcam. Deocamdata nu avem in vedere un alt spatiu. Cartile pe care le aveam acolo le trimitem, in mare parte, inapoi la edituri. Cele care sint mai cautate le oprim pentru celelalte librarii. Noi mai avem inca multe librarii in oras. Nu cred ca este important cite. Angajatii de acolo sint oameni cu experienta si nu vom renunta la ei, ne vom reorganiza", a spus directorul SC "Panait Istrati".
Dintre toate librariile societatii, citeva zeci, numai una mai este in aceeasi situatie, cea situata pe bulevardul Independentei, colt cu str. Mihai Eminescu, insa directorul spera sa nu se repete povestea.
Centrul de librarii "Panait Istrati" a fost infiintat in anii '50 la Galati, apoi in 1970 a fost preluat de catre Braila. Dupa alti 20 de ani, in 1990, s-a transformat in societate comerciala. Pina acum activitatea s-a mai restrins, dar nu s-au desfiintat librarii. Retrocedarea integrala a cladirii de la strada Mihai Eminescu a insemnat si desfiintarea librariei cu acelasi nume.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii