Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lefuri de partid si de stat degeaba

Ati auzit de Marian Prundea? Dar de Elena Prundea? Sint sot si sotie, iar eu am motive intemeiate sa cred ca ei formeaza o familie foarte-foarte fericita. De meserie sotii Prundea sint membri ai Partidului National Liberal - filiala Braila. Si, oficial, una dintre ocupatiile lor este cea de membru de Consiliu de Administratie (CA). Marian a prins loc in CA al RA "Apa", iar Elena a fost parasutata in CA-ul de la "CET". Pentru aceste activitati, ei cistiga impreuna aproximativ 17 milioane de lei vechi pe luna. Stiu destule cupluri sot-sotie care merg zilnic la munca si iau putin peste jumatate din aceasta suma. Sotii Prundea sint, insa, niste norocosi. Pentru acesti bani ei trebuie sa-si rupa in fiecare luna 1-2 ore din program si sa fie prezenti la sedintele Consiliului de Administratie. Se intilnesc cu colegii, spun un banc, comenteaza ce-au vazut aseara la televizor, dupa care baga pas alergator pina la casierie sa-si ia banii, impacati cu gindul ca fara ei, sau cu ei, RA "Apa" va merge la fel de bine spre "mai prost", iar pentru insuccesele societatii va raspunde in cel mai rau caz managerul (directorul), in nici un caz sotii Prundea.
Ca sotii Prundea mai sint multi. Pe 9 dintre ei ii puteti vedea in pozele din paginile 1 si 3 (doar atitia au incaput in ziar). Sint oameni care sint bine platiti pentru ca nu fac nimic. Partidul le-a gasit serviciu. Si inca unul bun: intre 6 si 12 milioane pe luna pentru doua ore de stat cu baietii, pardon, cu "baietii destepti" la taclale. Ironia este ca pentru ca ei sa poata lua degeaba aceste lefuri, noi toti trebuie sa mergem in fiecare zi la munca. Si, evident, sa ne achitam la timp taxele si impozitele. Sint sigur ca astazi, dupa dezvaluirile din "Obiectiv", consilierii locali lipiti la un AGA si atirnatorii politici de genul sotilor Prundea, care sint membri prin CA-uri, se vor enerva un pic, dupa care se vor intreba in gind: "Da, si? Care-i problema?". Doar nu ei au infiintat aceste posturi. Ei doar le-au mostenit. Inaintea lor au fost altii care au luat salarii babane degeaba, iar din 2008 incolo, cind se va produce rotatia cadrelor la putere, vor ceda locul altor rataciti prin politica braileana. Iar noi, contribuabilii, vom continua sa le sponsorizam lefurile. Ar trebui sa facem scandal, sa cerem desfiintarea acestor CA-uri si AGA de la societatile si regiile autonome aflate in subordinea Consiliului Local. Pentru asta ar trebui sa iesim in strada, dar nu vedeti cit de blazati sintem, nu bagati de seama ca nu ne mai pasa ce fac altii cu banii nostri? Asta ar trebui sa ne ingrijoreze: ca nu ne pasa de faptul ca nu ne pasa!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii