Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lectia: Compozitie cromatica

Holul Liceului de Arta gazduieste expozitia intitulata "Lectia: Compozitie cromatica", realizata cu lucrarile de atestat ale elevilor de clasa a VIII-a.
"In fiecare sfirsit de an scolar, ofeream trecatorilor o imagine inedita atunci cind expuneam lucrarile de atestat ale elevilor de clasa a VIII-a pe gardurile scolii, pentru a putea fi vazute de toata lumea. Acum, datorita lucrarilor de constructii care se realizeaza in scoala, am fost nevoiti sa organizam aceasta expozitie in holul scolii. Din punctul meu de vedere aceste lucrari confirma faptul ca elevii au absolvit si ca sint pe drumul cel bun", a spus directorul Liceului de Arta, prof. Adrian Simion.
Indrumatorul celor 12 elevi de clasa a VIII-a si al celor patru din clasa a VII-a care au fost invitati sa participe la expozitie, profesorul si artistul Hugo Maracineanu, a spus ca lectia de cromatica, obligatorie in clasele a VII-a si a VIII-a, este o achizitie extrem de importanta in sustinerea spatiului plastic si orientarea privirii spre sensurile urmarite de autor. "Dinamica poate fi deschisa, cu mai multe centre de interes subliniate prin mai multe metode, ori statica, inchisa, cu un singur centru dominant, pregnant. Compozitia este o metoda care poate fi insusita rational, manevrata prin judecarea mijloacelor plastice, dar poate deveni traire, expresie, frumusete, datorita harului, dragostei de frumos si a unor exercitii repetate, asumate si sustinute cu pasiune si continuitate. Acesta ar fi drumul prin care din elev-ucenic devii elev-cautator si apoi, pentru tot restul vietii, artist-cautator", a precizat artistul plastic Hugo Maracineanu. Pe simeze au fost expuse lucrarile elevilor din clasa a VIII-a: Florentin Abaitz, Georgica Anastasiu, Catalina Condruz, Elena Gadiuta, Irina Gheorghiu, Alexandra Lungu, Gabriel Sava, Veronica Stroe, Brandusa Teodorescu, Alexandra Tornea si Viorel Zaharia. Din clasa a VII-a au fost invitati sa expuna: Mirela Enea, Iulia Gadiuta, Eduard Iosif si Angelicu Sarbu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii