Mergi la conţinutul principal

Lansare Dune

Locul: Bucuresti, cartierul Vitan, mall, libraria Diverta. Obiectul muncii: volumul Dune: Casa Atreides de Brian Herbert si Kevin J. Anderson (traducere de Silviu Genescu si Mircea Pricajan), aparut la Editura Millennium Press. Invitati: Stefan si Cristina Ghidoveanu - redactorii cartii, Bogdan Hrib - directorul grupului editorial Tritonic, si eu, in calitate de redactor-sef la Tritonic.
Lume, eu am zis ca au fost vreo douazeci de oameni, altii au sustinut ca vreo treizeci si cinci. Nu credeti pe nimeni. Probabil or fi fost vreo douazeci si sapte. Printre cei prezenti am recunoscut vechi fani SF, bloggeri, tineri scriitori in curs de afirmare, niste neni si niste tanti. Nu stiu cite carti s-au vindut. stiu doar ca, in general, cartea se vinde bine de tot. Lansarea nu cred ca a fost profitabila din punctl asta de vedere, cred ca au fost prezenti nu atit cei care voiau sa-si cumpere cartea - mai ales ca, in lipsa autorilor, nici nu plecau acasa cu autografe -, ci fanii Tritonic/Millennium Press.
Bogdan Hrib a vorbit despre cum a devenit Millennium Press un imprint al grupului Tritonic, explicind ca editura lui Horia Ursu si Bogdan Tudor Bucheru a ramas independenta din punct de vedere editorial (ei isi aleg cartile, le traduc, le redacteaza), iar noi, la Tritonic, asiguram productia, marketingul si difuzarea.
Stefan Ghidoveanu, coordonatorul colectiei Epic in care a aparut cartea, a vorbit, fireste, despre noua serie Dune, despre cartile ce vor urma. Casa Harkonnen si Casa Corrino in 2007, inca trei volume in 2008.
Cristina Ghidoveanu a vorbit despre unele aspecte ale muncii de redactare, despre cum se face o carte sa sune ca originalul sau, in acest caz, sa fie aproape de traducerea lui Ion Doru Brana care a oferit varianta romaneasca a celebrului Dune de Frank Herbert..
Iar eu am facut o sumara trecere in revista a viitoarelor titluri care vor aparea in urmatoarele 2-3 luni, atit pentru Millennium Press, cit si pentru Tritonic. Adica, in faza de redactare la Millennium Press: Jesus Video de Andreas Eschbach si Cyberpunk, antologia lui Bruce Sterling (titlul original: Mirrorshades). Tritonic tocmai a trimis la tipografie Blestemul Chalionului de Lois McMaster Bujold si Pulbere de stele de Neil Gaiman, are la redactare Noua printi din Amber de Roger Zelazny (primul din cele cinci volume ale seriei Amber care vor publicate in acest an). in luna martie vor veni de la traducere Carbon modificat de Richard Morgan si Quantico de Greg Bear.
N-a fost mai bine ca la alte lansari, dar n-a fost nici foarte rau. Important e ca ne-am revazut, editori si cititori, am mai schimbat doua vorbe.
Cu totii ne vom revedea saptamina viitoare, pe 2 martie, la o noua lansare: romanul Frida de Barbara Mujica, primul volum din noua colectie Tritonic Premium.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro