La Universitatea Ecologica s-au mai acreditat doua facultati: de Psihologie si de Stiinte ale Comunicarii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

La Universitatea Ecologica s-au mai acreditat doua facultati: de Psihologie si de Stiinte ale Comunicarii

Recent, la Universitatea Ecologica Bucuresti au fost acreditate inca doua facultati, alaturi de celelalte cinci care erau deja acreditate: Facultatea de Psihologie si Facultatea de Stiinte ale Comunicarii. Directorul universitatii care raspunde de Centrul de Inscriere si Educatie Universitara, George Coman, a oferit un interviu ziarului nostru pentru a face publice noutatile aparute.

- Acreditarea celor doua facultati inseamna ca absolventii au posibilitatea de a da examen de licenta cu profesorii cu care au studiat?
- In conformitate cu Legea 282/2003, universitatea era acreditata cu un numar de cinci facultati: Drept, Educatie fizica si sport, Inginerie manageriala, Management si Stiinte ale naturii si ecologie. Incepind cu 2007 s-au mai acreditat inca doua facultati, de Psihologie si de Stiinte ale Comunicarii. Studentii vor putea, incepind cu sesiunea iulie 2007, sa dea licenta la noi la universitate, la Bucuresti. Ca si la restul centrelor din tara, examenul de licenta se da la Bucuresti. Pina anul acesta cei care terminau Facultatea de Psihologie sau de Stiintele Comunicarii dadeau examenul de licenta la facultati de stat.
- Care sint avantajele acreditarii?
- In primul rind costurile sustinerii examenului de licenta sint foarte reduse, mai ales in comparatie cu examenul de licenta de la stat. Examenul de licenta din acest an va costa 650 de lei. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca se poate folosi la licenta baza materiala de peste 10 milioane de lei a Universitatii Ecologice. Absolventii care vor da licenta vor sustine examenele cu profesorii cu care au studiat in timpul facultatii. Nu vor mai fi nevoiti sa mearga la alta universitate, sa dea peste alti profesori, care au alte pretentii.
- Cu ce alte noutati vine Universitatea Ecologica?
- Avem elemente noi si in privinta cursurilor de master. Romania a semnat pactul de la Bologna si durata studiilor in aceste conditii, la majoritatea facultatilor, s-a redus la trei ani. Urmeaza doi ani masteratul si trei ani doctoratul. Noutatea ar fi ca atit facultatea de Psihologie, cit si cea de Stiinte ale comunicarii propun masterate in: Psihologia muncii - au fost cerinte pentru acest domeniu la nivelul orasului, Psihodiagnostic si consiliere terapeutica si Psihoterapie, toate in cadrul Facultatii de Psihologie. Se poate inscrie oricine doreste, nu conteaza facultatea pe care a terminat-o. La Stiintele comunicarii s-au propus doua masterate: Managementul comunicarii in relatii publice si Comunicare si imagine organizationala. Banuiesc ca vor prezenta interes pentru purtatorii de cuvint din administratie, armata si din alte institutii. O alta noutate de interes ar fi aceea ca in scurt timp vom construi un sediu la Braila, pentru ca avem 1.200 de studenti. Sediul va fi o miniatura a celui de la Bucuresti. Acum sintem in cautarea unui teren. Eu cred ca una este sa tii un curs intr-un sediu care iti apartine si alta este sa-ti faci cursurile intr-un sediu inchiriat. La sumele de bani care se incaseaza mi se pare corect ca banii sa se reinvesteasca tot in Braila, in educatie si invatamint. Astfel, alaturi de celelalte universitati brailene, sa devina si Braila un centru universitar puternic.
- Ce s-a decis la Universitatea Ecologica, se va renunta la proiectul de licenta sau la examenul teoretic?
- Senatul discuta inca aceasta problema, dar cum se va lua o decizie vom informa studentii. (Interviu realizat de Simona NEDELCU)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro