Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Titcov si Oancea vor fi instalate telecentre

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Comunicatiilor (ANRC) a anuntat lansarea celei de-a doua licitatii din acest an in urma careia alte 70 de localitati din mediul rural vor fi conectate la servicii de telefonie fixa si Internet. De aceasta data, printre localitatile in care urmeaza a fi instalate telecentre se numara si Titcov si Oancea din judetul Braila, singurele incluse in acest an pe lista localitatilor care vor fi conectate la servicii de telefonie fixa si Internet. Toate primariile de care apartin satele selectate si-au exprimat interesul de a participa la programul lansat de ANRC. In alegerea acestor localitati s-au avut in vedere criterii precum: asumarea in intregime de catre autoritatile locale a cheltuielilor de gestionare a telecentrului, numarul de locuitori, precum si asigurarea unei distributii geografice echilibrate.
Documentatia necesara elaborarii si prezentarii ofertei in vederea participarii la cea de a doua licitatie pentru instalarea de telecentre organizata in acest an se poate achizitiona de la ANRC, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 1 martie 2006, ora 16.00.
In urma instalarii telecentrului, toti locuitorii comunitatii beneficiare vor avea acces rapid la informatii pina acum inaccesibile, vor putea vorbi la telefon cu rudele aflate in tara sau in strainatate si vor putea anunta in timp util situatiile de urgenta. Elevii vor avea ocazia sa invete sa lucreze pe calculator si sa foloseasca Internetul.
In medie, costul instalarii si mentinerii in functiune, timp de trei ani, a fiecarui telecentru estimat de autoritate este de circa 33.740 RON, adica aproximativ 9.275 Euro.
Telecentrul este un spatiu public (o incapere) dotat cu cel putin 2 aparate telefonice, 2 calculatoare si un fax si va functiona pe o perioada de cel putin 3 ani dupa care, in cazul in care proiectul si-a dovedit utilitatea, primaria poate continua administrarea telecentrului, echipamentele din telecentru intrind in proprietatea primariei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii