Skip to main content

La Braila s-au oficiat peste 1.000 de inmormintari

Populatia municipiului si judetului Braila se imputineaza an de an, acest lucru fiind ilustrat cit se poate de clar de numarul tot mai mare de decese inregistrate, comparativ cu nasterile (aflate in scadere progresiva). Numai in cadrul celor 54 de parohii urbane si rurale apartinind Protopopiatului Braila, in primul semestru al anului, preotii slujitori au oficiat 1.005 inmormintari si doar 651 de botezuri. Pe linga acestea, oamenii Bisericii au savirsit 217 cununii, au spovedit 28.550 de credinciosi si au impartasit cu sfintele taine 27.662 dintre acestia. De departe, cele mai multe botezuri s-au oficiat la biserica "Sf. Ioan Botezatorul", "Sf. Treime" - Radu Negru (cite 47 de botezuri), "Sf. Dumitru" - Brailita (40) si "Sf. Cuv. Antonie" - Vidin (39). Cu 84 de inmormintari oficiate numai in primele sase luni ale anului, parohia Brailita se afla pe primul loc la capitolul "doliu", urmata de Radu Negru (76), "Sf. Mina" - Chercea (52), "Sf. Gheorghe" (50), "Sf. Cruce - Obor (49) si "Sf. Andrei" (46).
Judecind dupa numarul credinciosilor care le calca pragul duminica de duminica - in medie, cite 300 de suflete la fiece slujba -, se poate afirma ca cele mai frecventate biserici ortodoxe sint: "Cuv. Parascheva", "Sf. Nicolae", "Sf. Dumitru", "Sf. Ilie", Sf. Ioan", "Nasterea Domnului", "Sf. Treime", "Nasterea Maicii Domnului" si parohia din Radu Negru. De cealalta parte, exista parohii in care nu s-a oficiat niciun botez si nicio cununie in aceasta perioada de timp: biserica din Tudor Vladimirescu, din satul Gurguieti, din Comaneasca, din Voinesti si din cartierul Chercea ("Sf. Filofteia"). Singura parohie unde nu s-a savirsit nicio inmormintare in semestrul I al anului este cea din satul Cotu Lung.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu