Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila reincepe lupta cu H5

Aparitia a noi focare de gripa aviara in mai multe zone ale tarii, chiar in mai multe judete limitrofe Brailei, a determinat autoritatile locale sa reia o serie de masuri menite a tine virusul H5 in afara granitelor judetului nostru. Astfel, tinind cont de situatia din tara si de Deciziile nr.79 si nr.80/13.05.2006 ale Comandamentului Antiepizootic Central, prefectul Brailei, Nicolae Mitroi, a dispus, ieri, prin Ordin reactivarea Comandamentului Antiepizootic Judetean si a Comandamentelor Antiepizootice Locale de pe raza intregului judet. Astfel, incepind de azi, in judetul Braila se interzice circulatia si comercializarea pasarilor vii, cu exceptia miscarilor tehnologice directe catre abator sau pentru repopularea exploatatiilor autorizate sanitar-veterinar, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Ordinul mai instituie, la nivel de judet si o serie de masuri de prevenire si combatere a raspindirii gripei aviare. Astfel, fiecare comandament local are sarcina de a informa populatia cu privire la obligativitatea instiintarii medicului veterinar despre orice caz suspect, de deces sau imbolnavire la pasarile din gospodariile proprii si despre obligativitatea mentinerii pasarilor in spatii inchise, in fiecare gospodarie. Medicii veterinari si umani au sarcina de a monitoriza in permanenta starea de sanatate a populatiei si pasarilor. O alta prevedere face referire la depozitarea gunoiului de grajd provenit de la pasari care trebuie sa se faca pe platforme amenajate in gospodariile proprii. Ordinul mai precizeaza si ca la nivel de judet se va relua actiunea de educare a populatiei in vederea prevenirii contaminarii oamenilor si limitarea difuzarii bolii.
"Primarii unitatilor administrativ teritoriale, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Inspectoratul de Politie al Judetului, Directia Judeteana de Sanatate Publica, prin reprezentantii desemnati, vor efectua controale sistematice pentru respectarea prezentelor norme pe domeniul de competenta, pentru identificarea cazurilor de nerespectare a normelor sanitar-veterinare si vor sanctiona cu amenda contraventionala toate faptele constatate ca fiind contrare legii", a precizat Nicolae Mitroi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii