Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La Braila imi doresc sa fac performanta si sper ca in curind Dacia sa practice un fotbal frumos si eficient"

Desi este de putin timp la Braila, Gigi Ion si-a format deja o impresie despre potentialul lotului Daciei Unirea. Tehnicianul galatean a acceptat destul de repede provocarea de a crea la Braila o echipa competitiva si a semnat un contract pina in 2007 cu clubul brailean.
Noului antrenor ii este foarte clar pasii care sint de urmat si strategia de ansamblu pe care trebuie sa o urmeze.
Gigi Ion a avut amabilitatea de a face o scurta analiza a ceea ce intentioneaza sa realizeze la Braila.

- Va mentineti afirmatiile facute la finalul jocului cu Petrolul Moinesti?
- Bineinteles. Asa cum am afirmat, din punct de vedere fizic, jucatorii sint la pamint. Pe masura ce vom atenua acest aspect, vom putea impune si un nou plan tehnico-tactic. De acum insa vom face o pregatire stiintifica. In fotbal nu mai exista element intimplator. Stiinta ajuta fotbalul. Si, ca sa va dau un exemplu, degeaba incercam noi in acest moment sa facem presing, un element foarte important in fotbalul modern, daca fotbalistii nu pot sa alerge.
- Mai poate Dacia sa se inscrie in obiectivul stabilit de conducere?
- Obiectivul era pentru domnul Serbanica, iar daca echipa nu a cistigat cinci etape pina la meciul cu Moinestiul, eu voi incerca sa gasesc solutii pentru a redresa cite ceva. Sper ca pina la finalul turului sa arat brailenilor ca aceasta echipa poate avea si o alta fata, aceea pe care o doresc infocatii suporteri care vin la stadionul "Municipal".
Un lucru este insa cert. Lumea trebuie sa inteleaga ca o echipa se face in timp, nu peste noapte si abia cind ai creat-o poti sa-ti propui si obiective indraznete.
- Credeti ca formatia braileana are lotul pe care vi-l doriti?
- Sint jucatori de valoare, dar degeaba sint tehnici daca nu pot sa alerge. Si eu eram tehnic, dar daca am 100 de kg, nu pot sa mai alerg. De aceea ne lasam de fotbal. Vine o virsta cind nu mai poti sa mentii un ritm sustinut si atunci logic este sa te lasi de fotbal.
- Cui apartine vina esecurilor din acest retur?
- Jucatorii nu sint de vina. Noi sintem de vina, cei care ii conducem si trebuie sa ne asumam si responsabilitati. De exemplu daca echipa nu va juca nimic peste o luna-doua inseamna ca eu sint vinovat si va trebui sa-mi asum aceasta responsabilitate. Dar eu sint o fire echilibrata si nu ma sperii la greu.
- Ati acceptat relativ usor propunerea de a veni la Braila, ce va propuneti cu Dacia?
- Eu imi doresc sa antrenez deoarece nu-mi mai convine sa stau in umbra. Am stat in umbra patru ani si consider ca mi-am facut ucenicia. Ca si in Germania, unde in orice meserie trebuie sa faci trei ani de ucenicie si la fotbal, daca nu traversezi aceasta perioada, nu poti face fata pe cont propriu. Eu am lucrat cu sapte antrenori si am considerat ca este momentul sa-mi incep cariera de antrenor principal, pentru ca sint tinar si nu vreau sa fiu mereu in umbra.
Trebuie sa va spun ca imi place enorm aceasta meserie si o fac cu pasiune. La Braila imi doresc sa fac performanta si, in functie de posibilitatile orasului, la vara sper sa putem aduce jucatori tineri si valorosi, pentru ca in sezonul urmator Dacia sa practice un fotbal frumos si eficient.
Eu personal doresc sa ne luptam la titlu in sezonul urmator si, prin rezultate, sa readucem lumea la stadion. Dar toate acestea trebuie facute pas cu pas si trebuie ca strategia noastra de viitor sa fie foarte bine gindita pentru ca in fiecare an Dacia a inceput bine campionatul si pe parcurs s-a stins.
- Exista posibilitatea sa aduceti jucatori de la Galati?
- Din cite cunosc eu intre conducerea Otelului Galati si cea a Daciei exista relatii foarte bune. Si apoi una este ca jucatorii de perspectiva ce nu intra in momentul respectiv in lotul echipei mari, sa joace la satelitul din Divizia C, Junkers, si alta este sa joace in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii. Insa pina la vara mai este timp, noi trebuie sa ne concentram deocamdata asupra actualului retur si sa incercam sa obtinem cit mai multe rezultate pozitive.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii