Mergi la conţinutul principal

Justa ta valoare

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

În mod sigur nu vom cunoaște vreodată toate iluziile create permanent în timp.
În schimb, putem s
ă ni-L reamintim pe Tatăl, pe Care Îl cunoaștem din afara timpului.
Îns
ă cine are puterea să renunțe la nimic, atunci când crede că nimicul este totul?
Justa ta valoare este dat
ă doar de Iubirea care te cunoaște așa cum ești, dincolo de cum te cunoști tu însuți.
Orice boal
ă sau suferință nu reprezintă altceva decât un semn că nu te recunoști drept Iubire, din frică. Frica de a nu pierde nimicul.
Atunci când î
ți recunoști justa valoare, dată de Iubire, orice boală dispare.
De fiecare dat
ă când alegem ceea ce nu există - conflictul, lipsa și lupta - apare boala și suferința. Dar pacea dată de Iubire există deja în orice suflet. Hristos a dat-o tuturor fraților Săi. Iar ceea ce Dumnezeu a dăruit, nu ia vreodată înapoi.

„Înc
ă puțin timp și lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veți vedea, pentru că Eu sunt viu și voi veți fi vii.
În ziua aceea ve
ți cunoaște că Eu sunt întru Tatăl Meu și voi în Mine și Eu în voi...
Pace v
ă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.”
(Sfânta Evanghelie dup
ă Ioan, 19-20, 27)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro