Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jurnalistul Marian Gheorghe isi lanseaza primul volum de versuri

Simbata, ora 11.00, va avea loc, la sediul din Piata Poligon nr. 4 al Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", lansarea primului volum de versuri si grafica semnat de jurnalistul Marian Gheorghe, intitulat "Ma cheama pamintul". Preocupat deopotriva de arta plastica si de poezie, autorul a scris primele versuri inca de la virsta de 11 ani, debutind in publicistica in anul 1991 cu un articol in revista "Mesaj". Absolvent al Scolii Populare de Arta Braila, Marian Gheorghe l-a avut ca profesor pe regretatul Vespasian Lungu care, alaturi de istoricul Nicolae Hartuche, i-a modelat caracterul. Acest lucru se reflecta in creatiile sale, fie ele lirice sau plastice.
Volumul "Ma cheama pamintul" contine 22 de poezii scrise in perioada 1994-1995, fiind ilustrat cu sapte desene realizate in creion si cerneala, inclusiv un portret. Autorul a fost incurajat sa-si publice poezia, acest lucru fiind posibil cu sprijinul conducerii cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei" si sub egida Editurii Centrului de Creatie Braila.
Pasionat de trecut si de vestigiile acestor meleaguri, Marian Gheorghe este si un impatimit colectionar de literatura si publicistica veche. Anul trecut, el a vernisat doua expozitii, in iulie si decembrie 2005, prezentindu-le brailenilor sute de publicatii periodice vechi, documente si fotografii de epoca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii