Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judetul Braila este fruntas la numarul de candidati admisi in invatamintul militar

Cu cei 32 de tineri care au reusit la examenele de admitere in institutii de invatamint militar, de la licee la academii, judetul Braila se mentine in primele zece locuri pe tara, in privinta gradului de pregatire a candidatilor proveniti de aici. Meritul este cu atit mai mare cu cit, la toate institutiile militare de invatamint, au fost locuri putine si, in consecinta, criteriile de selectie au fost foarte dure. La liceele militare au intrat sase tineri, trei din mediul rural - de la Tichilesti, Maxineni si Faurei - unul de la Liceul Pedagogic, unul de la Liceul cu Program Sportiv si unul de la Scoala nr. 2. La Scoala de Maistri si Subofiteri a Fortelor Aeriene, de la Bobocu, judetul Buzau, au intrat doi candidati braileni, de la Liceul "Sebastian" si de la Liceul "Panait Cerna". La Scoala de Maistri de Marina Constanta au fost admisi un absolvent al Liceului cu Program Sportiv Braila si unul al Grupului Scolar "Moisil" iar la Scoala de Subofiteri Sanitari Focsani au fost admisi trei braileni, toti absolventi ai invatamintului postliceal sanitar civil din orasul nostru. La Academia Navala din Constanta a trecut cu bine examenul un absolvent al Colegiului "Nicolae Balcescu", iar la Institutul de Medicina Militara, Sectia Tirgu Mures, a intrat un absolvent al Liceului "Nicolae Iorga".
Pe filiera indirecta, 17 militari angajati pe baza de contract, din cadrul unitatilor militare brailene, au fost admisi la Scoala de Maistri si Subofiteri a Fortelor Terestre Pitesti, 9 pentru specializarea "Auto", 4 pentru "Geniu" si 4 pentru "Aparare NBC".
In prezent, Biroul de Informare Recrutare (BIR) Braila se pregateste sa demareze, la incepul lunii octombrie, noua campanie de promovare a carierei militare, in judetul nostru. Totodata, BIR se pregateste pentru implementarea noului sistem de recrutare bazat pe voluntariat, ce va intra in vigoare in octombrie 2006. Noul sistem va inlocui actuala incorporare pentru stagiul militar obligatoriu cu incorporarea de viitori soldati si gradati profesionisti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii