Skip to main content

Judecat ca a lasat un minor fara un testicul

Pentru ca a lasat un minor infirm pe viata, un brailean risca sa stea pina la 10 ani dupa gratii, fiind acuzat de vatamare corporala grava. El a fost trimis in judecata de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila dupa ce i-a tras unui tinar de 16 ani un genunchi intre picioare, lovitura necesitind extirparea unui testicul.
La jumatatea lunii mai, Adrian Vrabiev a depus o plingere la Politie prin care sesiza ca, in seara zilei de 5 mai, in timp ce se afla la intersectia Caii Galati cu strada Grivita, un tinar din cartier l-a lovit cu genunchiul in testicule. Victima a atasat plingerii si un raport medico-legal din care reiesea ca, in urma loviturii primite, i s-a extirpat un testicul. Minorul le-a povestit politistilor ca evenimentul in urma caruia a ramas infirm pe viata s-a consumat in jurul orei 21.00, in timp ce acesta se indrepta spre casa cu un prieten.
Tinerii s-au intilnit cu agresorul in autobuzul cu care se deplasau si au mers impreuna o bucata de drum si dupa ce au coborit din mijlocul de transport. La un moment dat, fara nici un motiv, Constantin Sergiu Chioreanu s-a intors catre victima si l-a lovit cu piciorul in genunchiul drept. In replica, Vrabiev l-a injurat, iar acesta i-a mai aplicat o lovitura, tot in picior. Agresiunea a continuat cu o lovitura cu genunchiul in testicule, durerea cauzata fiind atit de mare incit victima nu s-a mai putut tine pe picioare, sprijinindu-se de un copac. Conflictul a incetat la insistentele prietenului victimei, care l-a sfatuit pe agresor sa inceteze. Ulterior, datorita faptului ca durerea devenea tot mai acuta, iar testiculul sting se invinetise, tinarul a ajuns la spital, unde a fost supus urgent unei interventii chirurgicale.
In timpul audierilor, agresorul a recunoscut ca l-a lovit de Vrabiev precizind, insa, ca a intentionat sa-i traga un picior in fund, dar ca acesta s-a intors brusc. De asemenea, acesta a mai adaugat ca a ajuns sa-l loveasca pe Vrabiev pentru ca acesta l-a provocat, injurindu-l si vorbindu-i urit. Varianta sa a fost confirmata si de prietena sa, Elena Fanica Mihalache, care il insotea in momentul agresiunii, dar care nu l-a scapat de consecintele faptei. "Cu privire la aceasta situatie mentionam ca circumstanta atenuanta a provocarii exista cind infractiunea s-a savirsit sub stapinirea unei puternice tulburari sau emotii, determinate de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, pentru o atingere grava a demnitatii persoanei sau alta actiune ilicita grava. Analizind declaratiile invinuitului si a martorei Mihalache Elena Fanica (in situatia in care acestea sint veridice) constat ca actul provocator al victimei Vrabiev Adrian (adresarea injuriilor) nu a fost de natura sa determine o puternica tulburare sau emotie invinuitului, o surescitare nervoasa care sa ii rapeasca acestuia posibilitatea de control asupra actiunilor sale. In consecinta, nu sint intrunite conditiile de existenta ale provocarii", se precizeaza in rechizitoriul de trimitere in judecata a agresorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu