Mergi la conţinutul principal

Judecarea nedreptății

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Judecănd pe fratele tău, în care stă Fiul Lui Dumnezeu, ori judecând nedreptățile din lume -pe care le-ai putea vedea pretutindeni-, cum te vei putea lepăda de nedreptate, iertând toată această lume?

Nedreptatea este propria ta interpretare, iar interpretarea ta, tot o iluzie, în rând cu celelalte, fără nicio deosebire.

Dacă mai vezi un singur lucru nedrept, încă nu observi că dreptatea nu are opus, ea fiind, cu adevărat, singura realitate.

Mântuirea însăși ține de perceperea dreptății în toate.

Dreptatea Lui Dumnezeu este dincolo de înțelegerea limitată a unui sine, care a uitat de adevărul ca întreg.

Iar deodată cu vederea dreptății în toate, te va întâmpina adevărata pace.

 

„ ... mie prea puțin îmi este că sunt judecat de voi sau de vreo omenească judecată de toată ziua; fiindcă nici eu nu mă judec pe mine însumi.

Căci nu mă știu vinovat cu nimic, dar nu întru aceasta m-am îndreptat. Cel care mă judecă pe mine este Domnul.

De aceea, nu judecați ceva înainte de vreme, până ce nu va veni Domnul...”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 4, 3-5)

„Nu judecați, ca să nu fiți judecați.

Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați”

(Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 7, 1-2)

„Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, Capitolul 7, 27)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro