Mergi la conţinutul principal

Județul Brăila, puțin mai curat. Peste 120 tone de deșeuri adunate de voluntari de pe marginea drumurilor și de pe malurile unor cursuri de apă

* acțiunea inițiată de Ministerul Mediului s-a derulat pe parcursul lunilor aprilie și mai, fiind vizate terenurile de pe marginea drumurilor, malurile cursurilor de apă și alte perimetre transformate ilegal în gropi de gunoi * au participat peste 1.000 de persoane, în special elevi * cantitatea uriașă de gunoaie aruncate în natură ar trebui să fie un semnal de alarmă, conștientizat în special acum, în preajma Zilei Mondiale a Mediului, care se sărbătorește în fiecare an pe 5 iunie

 

În cadrul campaniei naționale Curățăm România, inițiată de Ministerul Mediului și desfășurată pe parcursul lunilor aprilie și mai, în localitățile din județul Brăila au fost colectate peste 120 tone deșeuri abandonate, depozitate ilegal pe marginile drumurilor publice, pe malurile cursurilor de apă, pe terenuri virane. Pentru acest rezultat, s-au implicat mai mult de 1000 de persoane, prin mobilizarea administrațiilor locale și a voluntarilor, cu precădere din mediul școlar. ”Acțiunea a constituit un mesaj puternic privind locul impropriu al deșeurilor în natură. Sperăm ca în viitor, pe măsura creșterii nivelului de conștientizare și a dezvoltării infrastructurii și logisticii proprii unui management corect al deșeurilor, astfel de acțiuni să fie din ce în ce mai puțin necesare, iar abandonarea deșeurilor în mediu să fie o marcă a trecutului, fiind înlocuită de colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora”, ne-a transmis Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brăila.

 

 

Anunțul a fost făcut chiar în preajma Zilei Mondiale a Mediului, care se sărbătorește în fiecare an pe 5 Iunie, fiind unul din principalele simboluri prin care este conștientizată importanţa mediului înconjurător. Tema din acest an, Only One Earth – ”Avem o singură planetă Pământ”, atrage atenția că, acum mai mult ca oricând, trebuie să trăim sustenabil, cu grijă pentru viitor, în armonie cu natura. Mesajul acestei zile este că pentru a avea un viitor de calitate trebuie să gestionăm bine lucrurile în prezent.

Ziua Mediului este o ocazie pentru a ne reaminti că suntem definiți, într-o măsură importantă, de ceea ce ne înconjoară. Mediul în care trăim, lucrurile care sunt în jurul nostru zi de zi, ca și oamenii pe care îi întâlnim zilnic, spun ceva despre noi.

Așa cum un om care trăiește înconjurat de ”deșeuri”, fie în spațiul cel mai apropiat al locuinței sale private, fie în cel puțin mai depărtat al vecinătății sale comunitare, va fi în cele din urmă asociat cu acestea și definit de acestea, devenind subiect al reportajelor sau al intervenției statului, tot astfel calitatea mediului înconjurător aferent unei societăți spune multe despre oamenii care o alcătuiesc: care sunt lucrurile pe care le apreciază aceștia - dacă apreciază liniștea sau zgomotul, curățenia ori murdăria, regulile sau dezordinea, bunul plac sau raționalitatea, implicarea sau nepăsarea, ș.a.m.d., au mai precizat reprezentanții APM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro