Mergi la conţinutul principal

Johnny Depp, acuzat de consum de droguri şi misoginism

Johnny Depp este un dependent de droguri cu porniri violente şi un misogin care şi-a atacat soţia şi care foloseşte cuvinte grele atunci când vorbeşte despre femei, conform pledoariei finale a avocatului apărării Sasha Wass, susţinută luni în faţa unei instanţe londoneze unde se judecă procesul în care celebrul actor acuză un tabloid britanic de defăimare, transmite Reuters.

Starul seriei “Pirates of the Caribbean” a dat în judecată trustul de presă News Group Newspapers, care deţine publicaţia The Sun, şi pe unul dintre jurnaliştii angajaţi la acest trust, Dan Wootton, din cauza unui articol publicat în 2018 în care era prezentat drept “un bărbat care îşi bate soţia”.
Atât Johnny Depp, 57 de ani, cât şi ultima lui soţie, actriţa Amber Heard, 34 de ani (cei doi au fost căsătoriţi în perioada 2015 - 2017), au depus mărturie în proces. Depp a susţinut că nu a fost niciodată violent cu Amber Heard şi cu nicio altă femeie şi a precizat că fosta sa soţie este cea care îl ataca şi se comporta violent. De cealaltă parte, Amber Heard a descris multiple incidente în care susţinea că a fost agresată fizic de actor.
În concluziile asupra cazului prezentate de avocaţii apărării, care doresc să demonstreze că nu a fost vorba de o defăimare în articolul din 2018 pentru că Johnny Depp îşi bătea într-adevăr soţia, avocatul Sasha Wass l-a prezentat pe actor ca pe un “dependent de droguri fără speranţă” al cărui abuz de substanţe halucinogene, gelozie şi accese de furie l-au transformat într-un pericol real pentru partenera sa de atunci.
Ea a povestit că abuzul de droguri îl făcea pe Johnny Depp să nu-şi poată controla furia şi să se metamorfozeze într-un alter ego violent pe care chiar actorul îl numea “Monstrul” şi că amintirea acestor momente ar putea să fie ştearsă din memoria actorului de abuzul continuu de droguri şi alcool.
Invocând mesaje text şi e-mail în care Johnny Depp folosea cuvinte grele la adresa soţiei sale, sau chiar despre alte femei, avocatul Sasha Wass a sublinat că acesta este departe de a fi acel tip de “gentleman din sud”, model de conduită pe care actorul a susţinut că l-a urmat mereu în viaţă.
Ea a citat din mesajele pe care Depp i le-ar fi trimis în 2013 prietenului său, actorului Paul Bettany, în care îi spunea că ar îneca-o şi i-ar da foc lui Amber Heard. Wass l-a mai acuzat pe Depp că ar fi “profund misogin” şi a precizat că gelozia actorului faţă de presupusele relaţii extraconjugale ale lui Amber Heard, printre care şi o relaţie cu miliardarul Elon Musk, ar fi reprezentat catalizatorul pentru numeroase episoade violente.
Conform publicaţiei The Mirror, Elon Musk a respins acuzaţiile lui Johnny Depp conform cărora ar fi avut o aventură cu Amber Heard în perioada în care aceasta era încă soţia starului din “Pirates of the Carribean”.
În cadrul procesului, instanţa a putut examina un mesaj pe care Johnny Depp l-ar fi trimis unui prieten pe nume Christian Carino, şi în care ameninţa că îi va tăia o anumită parte anatomică lui Musk. Însă şeful Tesla şi SpaceX a luat în glumă ameninţarea, declarând pentru The New York Times: “Dacă Johnny vrea să ne batem în cuşcă, vă rog să mă anunţaţi”. Elon Musk a precizat că relaţia sa cu Amber Heard a început după ce mariajul dintre actriţă şi Depp s-a încheiat.
Avocatul Sasha Wass a continuat prin a-l prezenta pe Johnny Depp ca pe un misogin care apelează la metodele “clasice” pentru a discredita o femeie - o acuză că era interesată doar de banii săi, că era o uşuratică şi o adulteră.
Ea a precizat că Amber Heard a respins acuzaţiile că l-ar fi înşelat pe Depp, chiar dacă aceste acuzaţii nu aveau nicio relevanţă în cadrul procesului. Ea a mai spus că Amber Heard este o actriţă de succes şi că este independentă din punct de vedere financiar.

 

Johnny Depp a fost victima abuzurilor comise de Amber Heard, conform avocatului său

Prin faptul că o acuză pe Amber Heard că l-ar fi atacat şi lovit, Johnny Depp încearcă să se prezinte în faţa instanţei ca victimă şi nu ca agresor, a mai susţinut Sasha Wass. Acuzat de violenţă şi de abuz de droguri, actorul a răspuns aruncând aceleaşi acuzaţii asupra fostei sale soţii.
Johnny Depp susţine că toate aceste acuzaţii sunt inventate, poziţie ce a fost confirmată şi de martorii pe care i-a adus în sprijinul său. Fosta sa parteneră de viaţă şi mamă a celor doi copii ai săi, Vanessa Paradis, precum şi actriţa Winona Ryder, cu care a fost logodit în anii '90, au declarat că actorul nu a fost niciodată violent şi că nu cred în acuzaţiile ce-i sunt aduse de Amber Heard.
În pledoaria sa finală, avocatul lui Johnny Depp, David Sherborne, a precizat că, deşi clientul său a fost mereu deschis cu privire la consumul de droguri şi de alcool, Amber Heard a minimizat faptul că şi ea este o consumatoare de droguri şi alcool şi că are probleme din cauza geloziei şi a stărilor de furie prin care trece la rândul ei. “Ea este cea care comite abuzuri, nu dl. Depp. El nu bate femei”, a declarat Sherborne în faţa instanţei, adăugând că “lipsa ei de credibilitate” a fost demonstrată chiar prin natura dovezilor pe care ea le-a adus în instanţă.
Avocatul a mai susţinut că Amber Heard “este un martor cu extrem de puţină credibilitate şi, sincer, este o mincinoasă compulsivă”, care şi-a pregătit povestea pentru a răspunde dovezilor produse împotriva ei.
O înregistrare audio cu vocile lui Amber Heard şi Johnny Depp a fost ascultată în instanţă. În înregistrare, actorul îi spune lui Amber Heard că minte atunci când spune că ea nu l-a lovit, fapt care, conform lui Sherborne, demonstrează “predispoziţia spre violenţă” a actriţei. “Nu-mi spune mie cum e să primeşti un pumn în faţă”, mai susţine Depp în înregistrare, la care Amber răspunde: “Te-am lovit aşa. Dar nu ţi-am tras un pumn”.
Avocatul Sherborne a remarcat că recunoaşterea faptului că Heard l-a lovit pe Depp ar fi provocat “consternare” dacă rolurile ar fi fost inversate. În mărturia sa, Johnny Depp a declarat că şi-a ghidat viaţa după modelul tipic al unui “gentleman din sud” care nu ar lovi niciodată o femeie. “El nu a lovit niciodată în viaţa sa o femeie. Punct. Niciodată. şi nu este ceva care ţine doar de dorinţa lui de a fi un gentleman din sud. Ci are legătură şi cu faptul că Johnny Depp a fost la rândul său victima abuzurilor domestice ale mamei sale”, a punctat avocatul Sherborne.
Acesta a mai susţinut că mesajele aduse în discuţie de avocatul apărării şi din care reieşea că actorul ar avea un comportament violent şi misogin au fost alese selectiv şi nu trebuie luate în considerare ca dovezi. “Exagerările de limbaj din aceste texte nu trebuie să fie luate literal. Poate a folosit licenţe poetice, poate că a folosit metafore, dar el nu a spus niciodată că a lovit-o pe Domnişoara Heard”.
Reprezentantul actorului a adăugat că Johnny Depp nu a negat niciodată că îi place să bea şi să consume droguri, dar a negat că abuzul de substanţe ar dezlănţui un alter-ego, un “monstru”, în Depp.
Audierea de marţi a fost ultima din acest proces. Instanţa urmează să anunţe verdictul la o dată care nu a fost încă precizată. (Sursa: Agerpres.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro