Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”, a cerut scuze public pentru că l-a acuzat pe nedrept pe preşedintele american Donald Trump că a ignorat un copil cu dizabilităţi care ar fi vrut să dea mâna cu el, în timpul unui eveniment care a avut loc recent la Casa Albă, informează bbc.com.
Recent, a fost publicat pe internet un videoclip în care preşedintele american pare că refuză să dea mâna cu băiatul, într-o întâlnire care a avut loc la Casa Albă.
„Cât de uimitor şi cât de oribil că Trump nu catadicseşte să dea mâna unui băiat care voia doar să îl atingă pe preşedinte”, a scris J.K. Rowling pe Twitter.
Însă, mama copilului în scaun cu rotile a spus că scriitoarea a interpretat greşit videoclipul.
„Mai multe surse m-au informat că aceea nu a fost o reprezentare completă a interacţiunii lor. În mod evident, am proiectat asupra imaginilor pe care le-am văzut propriile mele slăbiciuni în privinţa problemei persoanelor cu dizabilităţi care sunt ignorate. Dacă le-am provocat vreo neplăcere copilului şi familiei lui, le cer scuze fără rezerve”, a revenit scriitoarea, într-un alt mesaj publicat pe Twitter.
Însă, J.K. Rowling nu i-a cerut scuze şi preşedintelui Donald Trump, care ar fi dat mâna cu băiatul când a intrat în încăpere.
„Trump nu l-a ignorat pe fiul meu, iar Monty (numele copilului, n.r.) nici nu încerca să dea mâna cu el (în acel material video, n.r.)”, a scris mama băiatului, într-un mesaj publicat pe platforma de socializare Facebook.
J.K. Rowling a şters primele mesaje publicate pe Twitter în legătură cu acest subiect.
Imaginile au fost filmate după ce Donald Trump a rostit un discurs înflăcărat despre sistemul de asigurări medicale, la reşedinţa sa oficială.
Liderul american, în vârstă de 71 de ani, a numit copiii aliniaţi în spatele său „victimele Obamacare” în discursul despre metode pentru a îmbunătăţi asigurările medicale din SUA.
J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria „Harry Potter”, o franciză literară care include şapte volume traduse în 67 de limbi şi vândute în peste 450 de milioane de exemplare. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.