Mergi la conţinutul principal

Jandarmii au devenit gărzile de corp ale lui Dragnea

De la o săptămână la alta, Liviu Dragnea şi partidul pe care îl conduce au ajuns să fie huiduiţi din ce în ce mai mult, la scenă deschisă, în toate zonele ţării. După ce au încercat să-i împartă pe români în două şi să compromită ţara, cu un spectacol grotesc susţinut la Iaşi, Alba Iulia, sau Cluj -Napoca în timpul summitului Consiliului Euopean din data de 9 mai de la Sibiu, Liviu Dragnea,  Viorica Dăncilă şi alte marionete PSD continuă să cerşească voturi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai şi să facă promisiuni. Pedalând pe ideea că social-democraţii apără interesele ţării şi ale poporului, că au mărit alocaţiile şi pensiile, Liviu Dragnea încearcă să arunce din nou praf în ochii alegătorilor şi să mascheze faptul că, în spatele oricăror promisiuni, se zbate un  lider de partid încolţit din toate părţile şi umilit la toate mitingurile din teritoriu. El şi candidaţii partidului de guvernământ au ajuns să fie adăpostiţi de public cu garduri de protecţie şi scoşi pe uşa din spate în oraşele vizitate, sub paza jandarmilor, de teama protestatarilor. Mai mult decât atât, în ultimele zile, disperat că îi fuge puterea de sub picioare, liderul PSD nu a mai putut să îşi ţină în frâu apucăturile dictatoriale. Vineri, pe 17 mai, de exemplu, în timp ce manifestanţii îl aşteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni (Argeş) cu bannere  în faţa Casei de Cultură, oamenii au fost luaţi de jandarmi cu duba, au fost verificaţi prin Interpol, amendaţi şi duşi la poliţie, de unde nu au mai fost lăsaţi să plece, până nu s-a terminat vizita preşedintelui PSD.

Nu m-am gândit niciodată că, în urmă cu aproape 30 de ani, când ne bucuram că am scăpat de un regim totalitar, că suntem liberi, că ne putem bucura de drepturi democratice, ne va fi dat să vedem şi să trăim un astfel de coşmar. Nu îmi imaginam că Jandarmeria, care în 10 august, anul trecut, ne-a pus la pământ copiii şi nepoţii, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, gazându-i cu spray-uri lacrimogene şi lovindu-i, dar neprimind încă nici o pedeapsă pentru faptele comise, este în continuare în slujba infractorului Dragnea.

În urmă cu câteva luni, spuneam că, sub partidul condus de Dragnea, România merge în linie dreaptă spre dictatură. Acum, când mulţi români din toate zonele ţării au înţeles care este realitatea şi nu mai cred în minciuni, Liviu Dragnea îşi arată adevărata faţă şi îşi scoate colţii, muşcând din mulţimea nemulţumită. Pentru că nu suportă să i se spună adevărul în faţă, Liviu Dragnea îi ţine pe susţinătorii PSD în ţarcuri, le pune botniţă protestatarilor, iar Jandarmeria Română a ajuns garda lui de corp.   

Cum îşi permit jandarmii acestei ţări să aresteze manifestanţii paşnici, care poartă un banner pe care scrie “Jos corupţia”? De ce l-am mai împuşcat pe dictatorul Ceauşescu? Chiar aşa rău am ajuns?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro