Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italia isi va retrage jumatate din trupele din Irak

Italia isi va retrage, pina in luna mai, jumatate din trupele din Irak si ar putea incheia intreaga misiune militara in aceasta tara pina la sfirsitul anului 2006, a anuntat ministrul italian al Apararii, Antonio Martino, citat de AFP.
"In luna august a anului trecut aveam 3.200 de militari in Irak, in septembrie aveam 2.900, iar in ianuarie mai sint 2.600. Vom continua in acest fel pe intreg parcursul anului 2006 si prevedem ca in luna mai contingentul sa fie redus la jumatate", a declarat Martino pentru revista "Diva e Donna".
"In a doua jumatate a anului 2006, am putea chiar sa hotarim ca misiunea Italiei in Irak s-a incheiat", a adaugat el.
Decizia retragerii integrale a trupelor italiene "nu va insemna, totusi, ca nu va exista prezenta italiana" pe teritoriul irakian, a subliniat Martino, mentionind "crearea unei echipe de reconstructie compusa din civili si militari".
"Irakienii au votat pentru o noua Constitutie si pentru un Parlament, pornind astfel pe calea spre democratie. Noi i-am ajutat sa isi asigure singuri securitatea", a precizat ministrul.
Antonio Martino urmeaza sa anunte oficial aceste decizii, joi, in fata Comisiilor de Aparare din Camera Deputatilor si din Senatul italian.
Guvernul lui Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai fideli aliati ai administratiei americane, a anuntat ca retragerea militara din Irak se va realiza treptat, in paralel cu dezvoltarea capacitatii autoritatilor locale de a asigura securitatea interna a tarii.
In schimb, atit opozitia italiana, cit si o mare parte a opiniei publice cer o retragere rapida, chiar imediata a trupelor italiene desfasurate la Nasiriyah.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii