Mergi la conţinutul principal

Istoria și evoluția ruletei în România

ruleta clasica

România are un istoric îndelungat când vine vorba de jocuri de cazinou și gambling. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii pariau și practicau diferite jocuri mecanice și de cazinou. Însă oficial, industria cazinourilor a debutat în 1862, odată cu ridicarea primului cazinou stradal.

Ulterior, după 1900, în România a apărut Loteria cu ale sale jocuri, dar și mult mai multe cazinouri, cum ar fi Cazinoul din Arad, Cazinoul din Vatra Dornei, Cazinoul din Constanța sau Cazinoul din Sinaia.

În cazinourile din România se putea practica orice joc de masă existent, cum ar fi poker, blackjack sau ruletă. La fel ca și în multe alte cazinouri, ruleta europeană a fost cea care s-a bucurat de un real succes și în cazinourile din România. Dar înainte să-i analizăm evoluția ruletei din România, să aruncăm o privire asupra istoriei ruletei.

Legat de originile ruletei, sunt numeroase supoziții și informații, unele agreate de specialiști, altele nu. Însă majoritatea analiștilor au căzut de acord că ruleta a apărut prin 1600, în Franța. Se spune că faimoasa roată a fost inventată din întâmplare de Blaise Pascal. De fapt, inventatorul și matematicianul celebru dorea o roată cu mișcare perpetuă. Nu a reușit ce și-a propus, dar a pus bazele unui joc care este practicat și astăzi.

În decursul istoriei, ruleta a suferit câteva transformări importante. Una dintre acestea a fost făcută la îndemnul regelui din Monaco, care a solicitat adăugarea unui buzunar cu cifra zero. Așa a crescut șansele de câștig pentru cazinouri sau pentru administratorul ruletei.

Un alt moment important a fost atunci când ruleta a ajuns în America de Nord, iar cazinourile din acele vremuri au decis să adauge un buzunar cu dublu zero, crescând și mai mult șansele de câștig ale cazinourilor și administratorilor. Americanilor le place să facă lucrurile în stilul lor, iar ruleta nu a scăpat de influențele acestora. Așa a luat naștere ruleta americană, care are 38 de numere (de la 1 la 36, 0 și 00).

În zilele noastre, orice cazinou are cel puțin o masă de ruletă. A ajuns să fie un joc popular pentru că este simplu de jucat, captivant și distractiv. Mai mult, multe filme de la Holywood au promovat ruleta prin diferite scene emblematice, cum ar fi Casablanca.

Inevitabil, ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou și nu credem că există cazinou clasic fără acest joc.

Fie că sunteți într-un cazinou din București sau din orice alt colț de România, cu siguranță o sa vă doriți să jucați ruleta din dorința de a vă destinde și de a simți adrenalina din jurul mesei.

Ruleta a avut parte de un salt în popularitate odată cu apariția primelor cazinouri online. Odata cu dezvoltarea internetului și evoluția tehnologiei, astăzi puteți juca ruleta din confortul propriului cămin. Totodată, grație noilor platforme digitale, au apărut și alte variante ale ruletei cum ar fi Mega Ruleta, Speed Ruleta, Mini Ruleta și multe altele.

Jocul de ruletă câștigă tot mai mult în popularitate în lumea virtuala. Puteți practica acest joc de pe orice gadget conectat la internet, cum ar fi: calculator, telefoan mobil, tabletă, Play Stations și chiar de pe un smart TV. Todată, cazinourile online pun la dispoziția jucătorilor o varietate mai mare de jocuri cu premii progresive, unde jakpotul crește cu fiecare rotire.

La rândul lor, cazinourile online au evoluat și au căutat soluții pentru a le oferi jucătorilor experiențe cât mai frumoase, complexe, demne de cazinourile clasice. Dacă la început totul era într-o grafică rudimentară, cu un mecanism șubred în spate, iată că în prezent cazinourile online oferă imagini de înaltă definiție, iar jocurile sunt construite cu cele mai moderne tehnologii, inclusiv cu un sistem Random number generation (RNG), care face ca fiecare rotire să fie unică.

evolutia ruletei

Pasionații de ruletă pot juca non-stop în cadrul cazinourilor online, pot accesa mai multe mese simultan și chiar pot plasa pariuri în timp real.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici și cazinourile online au continuat să inoveze, grație și tehnologiei care a avansat. Astfel încât în prezent se poate juca ruletă live cu dealer real.

Cazinourile online încearcă să aducă în jocul digital și interacțiunea umană, un atu pe care-l dețin în continuare cazinourile terestre. Oricât de accesibile ar fi jocurile în mediul online, unor jucători le lipsește atmosfera din cazinourile stradale, de interacțiunea umană, de emoția colectivă. Ori toate acestea pot fi acum simulate și în platformele digitale de jocuri.

La început, cazinourile clasice transmiteau audio și video, în timp real, pe site-urile web. Totul se facea cu ajutorul unor camere web.

Jucătorii accesau de acasă, urmăreau jocul desfășurat în cazinoul stradal, vedeau masa și pariau, fără ca în spate să mai existe un soft de tipul generatoarelor de rezultate aleatorii.

Însă această transmisiune live rudimentară nu era mereu cea mai strălucită. Jucătorii nu puteau urmări tot ce se întâmplă la masă, nu puteau urmări transmisiunea din alte unghiuri. Și nici nu se putea interacționa cu dealerul aflat la masă. Se făceau pași micuți spre ceea ce avem astăzi, ruleta live cu dealer real într-un cazinou online.

Datorită internetului de mare viteză, cazinourile online și producătorii de jocuri au realizat studiouri live, independente de cazinourile stradale. Avantajele semnificative ale acestora constă în: sunet de calitate, imagini la o calitate superioare, mai multe camere și o transmisiune complexă ce acoperă mai multe unghiuri, plus posibilitatea de interacțiune între jucător și dealer și chiar între jucători.

Toate aceste noutăți au fost adoptate și de cazinourile online ce își desfășoară activitatea în România. Cu siguranță calitatea și experiența jocului la ruleta live s-a îmbunătățit considerabil. Și cu siguranță lucrurile nu se vor opri aici.

Tendința este de a dezvolta aceste jocuri și mai mult, de a le duce într-un metavers unde fiecare jucător să fie reprezentat de un avătar, iar cazinourile să fie randate într-o formă cât mai realistă. Ne vom putea bucura de noile tehnologii cum ar fi inteligența artificială, realitatea virtuală și realitatea augmentată. Abia atunci vom putea spune că experiența de joc se apropie în proporții covărșitoare de cea trăită într-un cazinou clasic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro