Mergi la conţinutul principal

ISJ Brăila organizează simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

* este vorba despre simulările care se organizează de ceva ani la nivelul județului Brăila * pe 25 și 26 ianuarie are loc simularea pentru elevii de clasa a VIII-a, iar pe 27 și 28 ianuarie simularea pentru elevii de clasa a XII-a/a XIII-a

 

Elevii brăileni se pregătesc de simulări! Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila organizează și anul acesta simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, fiind vorba despre sesiunile ce se organizează în mod tradițional la nivelul județului nostru.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a încep astăzi simularea Evaluării Naționale, cu proba la Limba și literatura română. Mâine, 26 ianuarie, aceștia vor susține proba la Matematică. În ceea ce privește simularea Bacalaureatului, elevii de clasa a XII-a/a XIII-a vor susține joi, pe 27 ianuarie, proba la Limba și literatura română, iar vineri, pe 28 ianuarie, proba obligatorie a profilului și specializării (Matematică/Istorie).

Ministerul Educației nu a anunțat încă oficial când vor avea loc simulările naționale. Potrivit presei centrale, simularea Evaluării Naționale ar avea loc în luna aprilie: 4 aprilie - Limba și literatura română; 5 aprilie – Matematică; 6 aprilie - Limba maternă; 14 aprilie - afișarea rezultatelor (se comunică elevilor). Simularea Bacalaureatului ar fi programată la finalul lunii martie: 28 martie - Limba și literatura română; 29 martie 2022 – Proba obligatorie a profilului și specialității (Matematică sau Istorie); 30 martie – proba la alegere a profilului și specializării; 31 martie 2022 –Limba și literatura maternă; 14 aprilie – afișarea rezultatelor. Anul trecut, simulările naționale au avut loc în luna martie.

Ministerul Educației va publica testele de antrenament pentru Evaluarea Națională, la limba română, începând cu data de 18 aprilie 2022, după aflarea rezultatelor de la simulare. În anul școar precedent, testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate săptămânal încă din luna februarie 2021 și apoi de două ori pe săptămână, în luna mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro