Ionel Avram, vicepreşedinte CJ Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ionel Avram, vicepreşedinte CJ Brăila

PSD-iştii au reuşit, vineri, să mai facă un pas către preluarea frâielor Consiliului Judeţean Brăila, în cadrul unei şedinţe ordinare care a durat mai bine de două ore. Concret, încă de la început, social democraţii au propus suplimentarea ordinii de zi cu patru puncte, unul dintre acestea făcând referire la desemnarea unui consilier judeţean care să preia atribuţiile vicepreşedintelui CJ, PSD-istul Florin Mija, aflat în arest la domiciliu. Astfel, la propunerea ex-PPDD-istului Ivan Cristian, a fost supus votului secret şi ales pe funcţie cu 18 voturi "pentru" şi 11 "împotrivă", fostul director economic al "Concivia", Ionel Avram, cunoscut ca apropiat al lui Gheorghe Bunea Stancu, aflat şi el în prezent în arest la domiciliu. Ca motivare pentru decizia de a-i da lui Avram atribuţiile vicepreşedintelui, beneficiind totodată şi de susţinerea secretarului judeţului Nicu Filote, social democraţii au explicat că totul a pornit de la un ordin al prefectului judeţului, prin care se cere punerea în aplicare a acestui lucru.
Celelalte trei puncte venite din partea grupului pesedist au făcut referire la abrogarea hotărârilor luate în timpul puciului din 5 septembrie, când social democraţii, UNPR-iştii, PPDD-iştii şi consilierul Silviu Radu (ex PDL), l-au eliberat din funcţia de vicepreşedinte pe liberalul Ovidiu Nechita şi l-au înlocuit cu Ionel Avram, căruia i-au dat prerogativele preşedintelui. Decizie, declarată ulterior ca nelegală de către Prefectura Brăila. Chiar dacă liberalii şi PDL-iştii s-au opus suplimentării ordinii de zi cu cele patru proiecte, majoritatea creată de PSD şi UNPR şi-a spus din nou cuvântul. De menţionat că liberalii şi PDL-iştii nu au participat la votul privind abrogarea celor trei hotărâri luate de grupul pucist pe 5 septembrie.

Avram nu renunţă la conducerea CJ Brăila

După ce a primit votul colegilor pentru a prelua atribuţiile vicepreşedintelui PSD-ist Florin Mija, consilierul Ionel Avram a afirmat că, la şedinţa ordinară viitoare, PSD va cere retragerea prerogativelor de preşedinte ale liberalului Ovidiu Nechita.
"E un act de normalitate, Consiliul Judeţean funcţionează cu doi vicepreşedinţi. În ceea ce priveşte alegerea mea, este numai pe o perioadă temporară, cât vicepreşedintele Mija Florin este suspendat. Se referă numai la atribuţiile vicelui, preşedinte interimar rămâne în continuare domnul Nechita. Nu a fost nicio înţelegere politică, nu e niciun troc. Am procedat potrivit legii. Aţi văzut că astăzi (n.r. vineri) au fost abrogate hotărârile care au fost luate în şedinţa de îndată din 5 septembrie, respectiv - 106, 107 şi 108. Asta nu înseamnă că prin acest lucru considerăm că ne-am reparat nişte greşeli. Din punctul nostru de vedere, în acea şedinţă s-au respectat toate procedurile de convocare, desfăşurare şi organizare a şedinţei, dar am făcut acest demers pentru a depune la instanţa de contencios aceste hotărâri de abrogare. Instanţa va lua act, cauza a rămas fără obiect şi atunci se va ridica suspendarea. Probabil că în următoarea şedinţă ordinară vom continua demersul pe care l-am început în 5 septembrie", a declarat Avram, la scurt timp după ce a luat în primire poziţia de vicepreşedinte interimar.

Ex-PPDD-iştii traseişti rămân liniştiţi în consiliu

Un alt subiect care a agitat spiritele în Consiliul Judeţean Brăila a fost decizia de a-i elimina sau nu din miniparlamentul judeţean pe cei 6 consilieri ex-PPDD care au decis să treacă către PSD şi UNPR. În frunte cu Ivan Cristian, noii veniţi în rândurile puterii locale au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor privind excluderea lor, pe motiv că decizia de a-şi schimba partidul a fost una legală, luată în baza ordonanţei date de Guvernul Ponta, care permite aleşilor locali ca în termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial (2 septembrie 2014) să îşi schimbe culoarea politică. Cu toate acestea, vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita nu a fost de acord şi a supus la vot cele şase proiecte care îi vizau pe Stelian Muşat, Ernest Mocanu, Emilian Dumitriu, Bogdan Dumitru, Ivan Cristian şi Tănase Iorgoveanu. De precizat că şi deciziile în privinţa acestora au fost luate tot prin vot secret, pentru fiecare în parte. Mai mult, foştii PPDD-işti nu au avut dreptul să voteze pentru propria persoană, ci doar pentru restul colegilor. Cum era de aşteptat, rezultatul a fost cât se poate de clar, toţi şase primind girul majorităţii de a rămâne în miniparlamentul judeţean.

Mutări şi permutări de funcţii

Tot cu această ocazie a fost supusă votului secret desemnarea de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean în Adunările Generale ale mai multor societăţi şi asociaţii. Concret, în locul lui Ionel Avram (care şi-a dat demisia), a fost ales PSD-istul Nicu Niţă, cu 19 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă", ca reprezentant în AGA a SC Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila SA. De asemenea, Ionel Avram a primit 19 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă" ca reprezentant cu caracter temporar al CJ Brăila în AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea" Brăila, în locul lui Gheorghe Bunea Stancu. Totodată, Avram a fost ales cu 19 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă" şi reprezentant din partea consiliului, în AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Eco Dunărea" Brăila, de asemenea poziţie valabilă pe perioada suspendării preşedintelui CJ Brăila.
De menţionat că la şedinţă au participat 29 de consilieri din 30, singurul care a lipsit fiind Gheorghe Chiru (PNŢCD). Interesant însă este că în sală au fost prezenţi şi deputaţii UNPR Marioara Nistor, Silviu Dorin Petrea, precum şi PDL-istul Alexandru Nazare. Tot ca spectator, alături de Nistor a fost şi consilierul local ex-PPDD Cosmin Păvăloiu. De asemenea, la lucrările şedinţei a asistat şi subprefectul Cătălin Grosu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro