Mergi la conţinutul principal

Ion Sterian, directorul general Transgaz, premiul Phoenix pentru inițiativă și devotament față de România

* Sterian a participat săptămâna trecută și la Forumul Capitalului Românesc și la Conferința Națională România Inteligentă

 

Comunitatea industriei locale a gazelor naturale s-a reunit miercuri, 15 decembrie, în cadrul Galei Gaz de România 2021, eveniment ce a stat sub simbolul „Phoenix”, idee care subliniază capacitatea de reinventare, renaștere, voință și reușită. În cadrul evenimentului, organizat de către Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), au fost celebrate proiecte și personalități care în ultimii doi ani au dat dovadă de rezistență, capacitate de reinventare și ambiția de a reuși, în ciuda tuturor provocărilor întâlnite.
Gala Gaz de România 2021 a adus în lumina reflectoarelor profesioniști dispuși să împărtășească repere ale succesului, să fie prieteni și mentori, în aceeași măsură în care sunt lideri și inspiră. La eveniment s-au alăturat reprezentanți ai mediului academic, ai celui instituțional și ai mediului privat.

Au fost acordate 10 categorii de premii  în cadrul Galei Gaz de România, cel mai important fiind câștigat de brăileanul Ion Sterian, directorul general Transgaz. Este vorba despre Premiul Phoenix pentru inițiativă și devotament față de România – acordat de Adrian Măniuțiu, Managing Partner EM360 Group, lui Ion Sterian, pentru proiectul BRUA.

 

Forumul Capitalului Românesc organizat la Palatul Parlamentului

Readaptarea întregii economii la noua realitate, problemele cu care se confruntă investitorii români, programe de redresare economică și suport pentru afacerile românești, dar și soluții pentru criza forței de muncă sunt subiectele ce au fost dezbătute, joia trecută, la "Forumul Capitalului Românesc" - ediția a V-a, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, la care a fost invitat și directorul general Ion Sterian.

"Ce p
ărea sigur până mai ieri, azi a dispărut sau s-a transformat ireversibil. Antreprenorii au avut de luat cele mai grele decizii dintr-o viață dedicată propriilor companii. S-au resetat, s-au reinventat. Cei care au rezistat și au mers mai departe sunt vizionarii cu anticorpii adaptării și cei care au crescut în timp business-uri sănătoase și care nu s-au temut să investească acum", au fost argumentele organizatorilor care au invitat personalități ale momentului la acest eveniment.
Pe lista celor care au participat la dezbateri s-au aflat: premierul Nicolae Ciuc
ă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și Adrian Câciu - ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marius Budăi - ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Virgil Popescu - ministrul Energiei, și Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).


Conferința Națională România Inteligentă: Independență sau Interconectivitate. Sterian, anunț în premieră

"Cu declinul de producție ușor din România, accelerat în ultimii 2-3 ani, astăzi situația era cu totul alta, mult mai gravă pentru tot ce înseamnă populație și mediul economic din România.

Astăzi Tranzgaz are capacități de interconectare de peste 35 de miliarde de metri cubi. Unde putem consuma în țară și tranzita, pentru a avea venituri, la Transgaz, pentru viitoare investiții, dividende, taxe și impozite la bugetul statului, și pentru ceilalți acționari minoritari care sunt. Și anunț în premieră acum, că zilele acestea finalizăm și interconectarea conductei de tranzit 2 la sistemul național de transport după coridorul trans-balcanic. Asta va însemna mărirea cu încă 20 de miliarde de metri cubi de gaze a capacităților de interconectare. Deci putem prelua gaze din zona Marii Caspice", a anunțat Ion Sterian, în cadrul Conferinței organizate de Antena 3, tot săptămâna trecută.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro