Mergi la conţinutul principal
Împreună cu Alma Health & Spa Retreat

Investiție uriașă în sănătate

* Brăila și Lacu Sărat au cel mai mare și mai modern complex balnear și de vacanță din sud-estul României * 20 de milioane de euro investiți în turismul local de antreprenorul Vasile Dogărescu * Alma Health & Spa Retreat se întinde pe o suprafață de 28.000 mp * 185 de camere și apartamente cu tehnologie digitală * centru balnear și spa ultramodern cu terapii din medicina spațială * restaurante – Centru de evenimente cu tehnologie de ultimă generație * cel mai elegant ballroom din Brăila, pentru 400 de invitați * aquaparc și plajă privată cu 1.000 de șezlonguri

 

Omul de afaceri Vasile Dogărescu a deschis la începutul lunii iunie Alma Health & Spa Retreat Lacu Sărat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente, centru de sănătate ultramodern, restaurante, plajă privată și piscine. Investiția totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcția a durat trei ani și jumătate. Resortul are în acest moment aproximativ 130 de angajați români, majoritatea din Brăila sau județele limitrofe.

Noul resort este deschis tot timpul anului și se adresează celor preocupați de starea de sănătate, dar și celor care vin în vacanță, în călătorie de afaceri sau participă la evenimente.

Alma Health & Spa Retreat a câștigat premiul Deschiderea Hotelieră a Anului la Top Hotel Awards, cea mai importantă competiție națională din domeniul ospitalității.

 

 

O nouă șansă pentru stațiunea Lacu Sărat. Alma Health & Spa Retreat readuce turismul medical de calitate în stațiunea Lacu Sărat

Alma Health & Spa Retreat se întinde pe o suprafață de 28.000 metri pătrați, fiind cel mai mare și mai modern complex balnear și de vacanță din sud-estul României.

Complexul a fost gândit pentru a satisface nevoile unui public dornic de servicii de calitate și de produse premium în domeniul balnear, spa și al ospitalității, folosind cele mai noi tehnologii în construcții și amenajări interioare, precum și echipamente de ultimă generație.

 

În toate cele cinci corpuri de clădire, inclusiv corpul vechiului hotel Diana, calitatea aerului și temperatura sunt controlate digital, iar apa caldă este parțial furnizată cu ajutorul panourilor solare. Pentru a păstra legătura cu natura, elementul central al designului interior este constituit din plante naturale stabilizate care se regăsesc integrate atât în decorul pereților camerelor, cât și în spațiile publice ale hotelului.

Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, între care hotelul în sine cu spațiile de cazare, zona de tratamente, revigorare medicală și spa, centrul de conferințe și evenimente, restaurantele, piscinele și plaja cu nisip și ieșire la Lacul Sărat.

 

Confort și tehnologie digitală pentru oaspeții Alma

Alma Health & Spa Retreat este primul complex balnear și de vacanță de patru stele din stațiunea Lacu Sărat. Resortul dispune de 185 de camere și apartamente mobilate modern și dotate cu tehnologie digitală pentru controlul confortului - lumina, temperatura și ventilația din cameră se modifică digital, fiecare cameră având propriul panou de comandă, la intrarea în cameră și în dreptul patului.

Cazarea la Alma Health & Spa Retreat este însoțită de accesul la parcarea complexului, acces la piscinele exterioare și la plajă, piscina interioară cu apă dulce, Jacuzzi, sauna uscată și sauna umedă, având micul dejun inclus în prețul camerei.

Restaurantele deschise ale hotelului includ Sallago, restaurantul de mic dejun, deschis și pentru cei care vin cu pachete de tratament, Allegria, un restaurant cochet a la carte deschis seara, cu meniu internațional pregătit de un bucătar șef cu experiență și Bistro by the Lake, deschis la prânz pentru cei care vin să se bucure de plajă. Oaspeții hotelului, dar și clienții locali se vor bucura în curând de o cramă, Kyralina și un restaurant pescăresc, Ostia.

"Avem oaspeți din țară care au auzit de investiția noastră și au venit în vacanță cu familia, români din diaspora care se întorc în țară pentru concediu. Prin această investiție contribuim la dezvoltarea turismului, la prosperitatea comunității locale, prin taxele pe care le plătim și crearea de locuri de muncă. Sperăm ca stațiunea să poată oferi în perioada următoare opțiuni de petrecere a timpului liber și să devină o adevărată destinație pentru turiști", spune antreprenorul Vasile Dogărescu.

 

Centru balnear și wellness ultramodern pe 2.500 de metri pătrați

Alma Health & Spa Retreat a fost construit "pentru a reda sănătatea", așa cum spune însuși antreprenorul Vasile Dogarescu. Ideea de la care acesta a pornit în construcția complexului Alma a fost aceea de a pune în valoare resursele naturale unice ale zonei: apa sărată și nămolul sapropeilic din Lacul Sărat, unul dintre cele mai mineralizate nămoluri din țară.

Astfel, elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină interioară cu apă sărată și săli de kinetoterapie. Apa sărată este captată direct din lac și reîmprospătată zilnic.

Tratamentele, asistate de medici și asistenți balneologi includ împachetări cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, băi cu apă sărată, dușuri subacvatice, duș Vichy, băi galvanice, fizioterapie, electroterapie, magnetoterapie și masaj. Aceste tratamente sunt destinate vindecării afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice precum și remedierii bolilor omului modern, determinate de stres, suprasolicitare, sedentarism și alimentație.

Cele 60 de cabinete de tratament ale centrului balnear sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. Spre exemplu, centrul balnear Alma este unul din puținele locuri din țară dotat cu echipament VACUMED, o terapie ce aparține medicinei spațiale, practicată la marile cluburi sportive din lume, pentru recuperarea rapidă după efort și după accidentări. Un alt echipament inovator, SIS (Super Inductive System) asigură un tratament precis, neinvaziv care reduce perioada de vindecare în cazul fracturilor, are efect antialgic în cazul durerilor articulare și combate spasticitatea în afecțiunile neurologice. O altă soluție neinvazivă și comodă, ce utilizează înalta tehnologie este EMSELLA, ce asigură tonifierea musculaturii planșeului pelvin la femei.

Partea de tratament este completată de zona wellness & spa ce include piscină interioară cu apă dulce și Jacuzzi, saune uscate și umede, un Jacuzzi cu vedere către lac, cameră salină cu sare de Himalaya, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj. Alma Wellness & Spa folosește, în premieră în România, cosmeticele VOYA, un brand recunoscut internațional pentru produsele sale cosmetice organice, pe bază de alge marine recoltate manual.

La Alma Wellness & Spa au acces atât oaspeții cazați in hotel, cât și clienții locali, care nu au nevoie de cazare. Prețul de intrare pentru două ore la spa este de 50 de lei / persoană, cu acces la Jacuzzi, camera salină, sauna uscată și sauna umedă. Oaspeții care achiziționează orice terapie spa, beneficiază și de cele două ore de relaxare, fără a mai plăti taxa de intrare.

Centrul balnear și centrul spa sunt găzduite de o clădire nou construită, conectată cu hotelul printr-o pasarelă externă închisă și încălzită.

Fie că vorbim de persoane care vor să se relaxeze la spa, să își rezolve problemele de sănătate cauzate de stilul de viață urban, de seniori sau sportivi care vor să se refacă după accidentări, de familii cu copii care vor să descopere o nouă destinație de vacanță, sau de companii preocupate de starea de bine a angajaților, în noul complex balnear și de vacanță, oaspeții vor putea urma un stil de viață sănătos și activ.

 

Plajă cu nisip și aquapark în stațiunea Lacu Sărat

Alma Health & Spa Retreat include și o zonă exterioară, cu trei piscine cu apă dulce și sărată, plajă cu nisip și ieșire la Lacul Sărat, precum și aquaparc cu 4 topogane și piscină pentru copii.

Plaja cu 1.000 de șezlonguri și umbrele a fost construită la cele mai înalte standarde, punând în valoare stațiunea cu cele mai multe zile însorite din an, ce rivalizează cu litoralul.

La piscina cu apă sărată, apa este captată direct din Lacul Sărat și se reîmprospătează periodic. Apa din piscine este încălzită la 28 de grade, iar dușurile din zona piscinelor funcționează cu apă caldă.

Cei care vin la plajă, au la dispoziție un bistro de unde pot comanda prânzul, dar și un bar pe plajă și un bar în piscină, unde se servesc băuturi, înghețată și cafea.

Plaja și piscinele sunt deschise zilnic între orele 9.00 - 18.00. Oaspeții cazați și copiii până la 7 ani au acces gratuit. Pentru cei fără cazare, adulți și copii peste 14 ani, prețul de intrare este de 80 RON/zi (Luni - Joi) și 100 RON/zi (Vineri - Duminică și sărbători legale). Pentru copiii cu vârsta între 7 și 14 ani, prețul de intrare este 40 RON (Luni - Joi) și 50 RON (Vineri - Duminică / sărbători legale). Copiii de peste 14 ani plătesc tarif de adult. Parcarea este inclusă în preț, în limita locurilor disponibile, la fel și șezlongul. Cei care vin la Plaja Alma beneficiază și de reduceri zilnice surpriză la terapiile spa.

 

Evenimente private și conferințe cu tehnologie de ultimă generație

Serviciile resortului sunt completate de centrul de evenimente și conferințe cu capacitate de până la 1.000 de participanți, cu 3 săli de conferință, un ballroom dar și restaurante cu spații generoase, lumină naturală și acces la terase.

Centrul de Evenimente Alma se distinge prin tehnologie de ultimă generație și echipamente de calitate, astfel încât cele patru săli și restaurantele să poată găzdui toate tipurile de evenimente private și corporate, evenimente culturale și expoziții. Investiția cea mai importantă a mers către Alma Grand Ballroom, cea mai mare sală, cu o capacitate de 400 de invitați, atrium, scenă încorporată, schelă de lumini și videowall.

"Am debutat cu un număr semnificativ de solicitări pentru evenimente corporate, dar și pentru nunți și botezuri, un semnal îmbucurător pentru noi. Am și organizat deja evenimente ale unor companii de renume, dar și evenimente private. Ne dorim ca Alma, dar și stațiunea Lacu Sărat, în perspectivă, să fie o alternativă viabilă de calitate, la oferta de până acum, atât pentru companii cât și pentru tinerii din Brăila care urmează să organizeze cele mai importante evenimente din viața de familie. Intenționăm să organizăm și evenimente sociale, precum petrecerile pe plajă, Revelionul și ale evenimente prilejuite de sărbătorile de peste an, în care să readucem la viață atmosfera și tradiția balurilor și a petrecerilor elegante din Lacu Sărat", spune investitorul Vasile Dogărescu.

 

Construcția resortului a prins contur în plină pandemie

Deși pandemia a pus practic la pământ turismul, proprietarul Alma Health & Spa Retreat nu a fost descurajat de situația mondială și a continuat lucrările la acest proiect, ba chiar a accelerat procesul de construcție. Parcursul nu a fost lipsit de provocări, atât pandemia, cât și conflictul din Ucraina întârziind adesea termenele de livrare pentru diferite echipamente.

Lipsa forței de muncă din construcții a fost o altă barieră întâmpinată de către inițiatorii proiectului, însă după trei ani și jumătate de la demararea construcției, în ciuda contextului mai puțin favorabil, resortul a fost deschis in luna iunie a acestui an.

"Motivația acestui proiect a depășit de mult bariera profitabilității și a business-ului. Alma Health & Spa Retreat este proiectul de suflet al întregii noastre familii și al tuturor colaboratorilor noștri. Pe de o parte, prin acest concept, ne-am dorit să reaprindem lumina în stațiunea Lacu Sărat, o zonă cu extrem de mult potențial natural, exploatată din păcate pentru o perioadă prea lungă de timp fără investiții strategice. Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro și am ajuns în punctul final la o investiție totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc că această investiție să fie un nou «punct zero» pe borna kilometrică a stațiunii Lacu Sărat și să atragă și alți investitori cu viziune. Avem în jur de 130 de colegi, majoritatea din zona județului Brăila sau a orașelor limitrofe și ne dorim să devenim un punct de referință în ospitalitatea românească. Feedback-ul de până acum din piață a fost excelent și ne bucură căldura și interesul cu care a fost primit proiectul nostru", a declarat Vasile Dogarescu, proprietar al grupului de companii Eldomir.

 

www.almaretreat.ro

 

Lacu Sărat și gloria de altădată

Lacu Sărat este una dintre primele stațiuni balneare românești, înființată în 1879 de statul român, după analiza amănunțită a calităților nămolului și apei sărate din Lacul Sărat. În 1890, Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris, verifică mostre de apă și nămol și certifică compoziția chimică valoroasă, descoperită de cercetătorii români cu câțiva ani înainte.

În ultimii ani ai secolului XIX, la Lacu Sărat încep să se construiască vile, hoteluri și restaurante, iar numărul vizitatorilor crește, stațiunea devenind, la începutul secolului XX, o stațiune renumită în care veneau să își petreacă vacanțele și să se trateze numeroase personalități. Alexandru Vlahuță, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi și Panait Istrati au menționat în scrierile lor stațiunea și beneficiile vindecătoare ale nămolului sapropelic.

Într-o scrisoare din vara anului 1906, celebra pianistă Cecilia Ștefănescu-Goangă descrie cu lux de amănunte stațiunea Lacul Sărat, unde urmase o cură balneară.

"(... ) Niciodată n-aș fi crezut că aici, la un pas de noi, avem o stațiune în care se poate petrece atât de frumos. Căutăm fericirea aiurea, prin toate stațiunile țării. Ba și prin străinătate, și, când colo, ea era atât de aproape. Stațiunea noastră are o sală de teatru și un teatru în aer liber. Are chioșc pentru fanfară, altul pentru ape minerale. Dispune de câteva terenuri pentru jocurile de popice și de tenis, de un parc englezesc, de un cazinou și de un alt restaurant al cărui proprietar a devenit un oarecare Oprișenescu și unde se află bucătărie română, franceză și germană. Separat se află o berărie care servește fel de fel de mărci, până și berea Sleping o poți găsi numai cu 50 de bani halba. Nu departe se află un alt restaurant, al lui Untaru, cu spații separat amenajate pentru berărie. Stațiunea are numeroase vile, una mai frumoasă decât alta, care se întrec în confort. ... În stațiune se află și un mic spital (ulterior denumit Sanatoriul Principele Nicolae - n.n.), precum și numeroase cabinete medicale. Mici magazine, dar bine asortate. Toate acestea, alături de factorii naturali de tratament, fac ca stațiunea să fie căutată de numeroși vizitatori. Vin aici și numeroși străini, deoarece vestea nămolului și a apei tămăduitoare a făcut înconjurul lumii...”.

În 1922 se deschidea un nou cazinou modern, care contribuia cu 30% din fondurile obținute la modernizarea stațiunii, iar 1924 este anul care marchează maximul dezvoltării din perioada interbelică. Din păcate, criza economică din anii 30, războiul și anii comunismului au făcut ca stațiunea să se degradeze continuu. Această situație s-a menținut până în anul 2021, când Lacu Sărat a fost transformată în stațiune de interes național. Apoi, constituirea Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat la începutul acestui an este încă un pas înainte pentru transformarea stațiunii Lacu Sărat într-o stațiune turistică atractivă la nivel național și internațional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro