Mergi la conţinutul principal

Interventie in "Infern"

Pompierii braileni au desfasurat in cursul zilei de ieri o ampla aplicatie tactica pentru a demonstra ca stiu sa gestioneze o situatie de urgenta, chiar daca pare desprinsa din cele mai sumbre cosmaruri. Astfel, exercitiul pus la punct de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dunarea Braila a vizat rezolvarea a doua situatii tactice de o complexitate maxima, prima pe platforma SC "Marex", iar a doua in zona de picnic a padurii din statiunea Lacu Sarat. In solutionarea ambelor situatii, ISU Dunarea a tinut cont de colaborarea cu alte institutii direct implicate cum ar fi Jandarmeria, Politia, Directia Silvica, MAp ori Serviciul de Ambulanta, care au avut propriul aport in aplicatia tactica a pompierilor. De remarcat ca intreaga aplicatie a fost urmarita pas cu pas de prefectul judetului, Mihaela Marcu.
Primul scenariu a fost construit pe un accident la SC "Marex": executarea unor lucrari la centrala termica a societatii si din cauza neetanseitatii in reteaua proprie de alimentare cu gaz metan se produce o acumulare de combustibil care se aprinde de la o scinteie. Are loc o explozie care afecteaza si instalatia de distilare din imediata vecinatate a centralei, producind aprinderea vaporilor de alcool. Incendiul se manifesta violent, cu posibilitati de propagare la intreaga fabrica de alcool, punind in pericol si celelalte cladiri invecinate. In tot acest "infern" un salariat este surprins sub darimaturi. Reactia ISU Dunarea este prompta: concentreaza la locul interventiei mai multe autospeciale cu echipajele aferente si solicita ajutorul Serviciului de Ambulanta si al Politiei Rutiere pentru dirijarea circulatiei in zona. La locul incidentului sint chemati si inspectorii de munca. Intre timp, un echipaj de cercetare intra in "infern" pentru a stabili cauza producerii evenimentului. Imediat intra in actiune formatiunea de protectie civila pentru descoperirea si salvarea persoanei surprinse in centrala termica si cercetarea spatiilor in vederea depistarii unor eventuale alte victime. Abia apoi se realizeaza mai multe dispozitive pentru stingerea incendiului izbucnit la instalatia de distilare-rafinare, a focarelor izolate din padurea din imediata propiere a centralei, precum si de protectie a rezervoarelor de alcool, depozit de produs finit. Calvarul nu se incheie aici, pentru ca ISU este anuntat ca si in zona padurii din apropierea Statiunii Lacul Sarat, unde brailenii vin la picnic, este un incendiu: "Incendiul se manifesta violent la vegetatia uscata si coronamentul arbustilor pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp, cu pericol de propagare la intreaga padure, fumul degajat se deplaseaza din directia nord-est spre vest si ingreuneaza circulatia pe DN 2B si DC 8. Lucratori din cadrul Directiei Silvice actioneaza pentru stingerea incendiului. Din cauza fumului dens degajat s-a produs un accident de circulatie in apropierea taberei de copii Lacu Sarat pe DC 8, in care sint angrenate un autoturism si un microbuz. Sint accidentati conducatorii auto ai celor doua autovehicule si un numar de 6 pasageri din microbuz". Iar pentru a completa cosmarul, in timpul interventiei este descoperita si munitie neexplodata. Evident ca si de aceasta data dispozitivul de interventie a ISU Dunarea reuseste impreuna cu partenerii exercitiului tactic sa elimine toate riscurile si sa stinga incendiul. La finalul "cosmarului", comandantul ISU Dunarea, col. Florin Silvi, s-a declarat multumit de modul in care au reactionat si actionat subordonatii sai, dar si colegii de exercitiu. "Aplicatia de astazi a fost desfasurata in deschiderea manifestarilor ocazionate de Ziua Pompierului, 13 septembrie si a fost construita pe un scenariu cu care nu ne dorim sa ne confruntam vreodata", a incheiat sursa citata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu