Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopii, niste smecheri trasi la xerox

Braila a ajuns de risul Romaniei. Periodic, aici au loc lupte de strada, fugareli prin cartiere si sint organizate campanii de spart geamuri la autoturisme. Ce dracu or fi avind astia de impartit? Ce mare miza se afla la mijloc de se bat astia ca chiorii? Alde Buricea ii pindesc pe ai lui Catali. Ai lui Corbu sint luati la ranga de naiba stie cine, toata lumea are ceva cu toata lumea. Ziceam de miza. Am inteles ca astia se lupta pentru a detine controlul in cartiere. Ok, si care-i faza daca, de exemplu, esti sef in Viziru sau in Radu Negru? Ce avantaje materiale ai tu si gasca ta daca, sa zicem, esti sef pe Buzaului? Pui taxe de protectie? S-au dus vremurile cind se traia din asta. Acum banii se fac in Spania, pe spatele fetitelor trimise la produs. Nu cred ca interlopii din Braila au strins bani de Hummer sau Audi Q7, care valoreaza cite 100.000 de euro fiecare, din taxe de protectie sau din vinzarea de seminte si suc. Ziceam interlopi? Astia din Braila nu sint interlopi, ma! Sint niste golanasi de cartier, care au vazut cam multe filme cu mafioti, care sint fani Nasul I, II si III. Pai, ce, asa procedeaza adevaratii mafioti? Se bat ca chiorii in strada? Paradoxal, adevaratii mafioti sint extrem de linistiti, politicosi si isi vad de treaba lor. Daca din greseala il calci pe unul pe picioare in magazin, el este primul care se grabeste sa-si ceara scuze. In nici un caz nu va sari la bataie, caci asta ar insemna sa iasa in evidenta aiurea. Interlopii adevarati fac bani si pozeaza in cetateni respectabili, care merg la vot, care viziteaza muzee, care se duc la biblioteca. De fapt, adevaratii mafioti nici nu se mai bat intre ei, cum era odata. Nu, acum au facut front comun si se lupta cu statul, cu Fiscul etc. Nu mai este cum era in filmele cu De Niro si Joe Pesci, cind se dadeau ordine ca ala sau celalalt sa fie eliminat, impuscat in cap, ingropat de viu. O sa ma intrebati de unde stiu ca asa stau lucrurile? Am cunoscut vreun mafiot, am stat cu interlopii? Depinde cine intreaba! Poate ca da, poate ca nu. Asa ca ramin la parerea mea ca Braila nu are interlopi, ci doar niste golani care aspira la statutul de interlopi. Bai, baieti, interlop este Nicu Gheara, asta ca sa va dau un singur exemplu. Mai vedeti voi vreun oras in toata Romania unde un cartier se bate cu altul sau unde baietii se fugaresc cu cutite, bite si cataroaie? 'Ai de capu' vostru, ma!

Ce-i de facut?

In principiu, mai nimic. Caci daca sapte insi vor sa se bata cu alti trei insi, nu ai ce sa le faci. Sa punem politisti pe fiecare metru patrat din Braila? Ne-ar costa prea mult. Sa-i lasam in plata Domnului, sa se bata intre ei pina cind nu va mai ramine nici unul? - caci unii vor ajunge in garsoniere cu usa-n tavan, iar altii la puscarie. Ar fi o idee. In primul si-n primul rind, eu zic sa nu-i mai bagam in seama. Bun, si-atunci tu de ce scrii, ma, acum despre interlopi? - o sa ma intrebati voi. Alo, eu scriu despre interlopi, dar nu vedeti ca nu dau nici un nume? Si evit sa dau nume nu pentru ca mi-ar fi frica (ma doare la basca!), ci pentru ca nu vreau sa le fac publicitate. Asa s-au ajuns unii smecheri, aparind cu poza prin ziare. Au batut si ei doua femei insarcinate, i-au mai tras un sut in kur unui ochelarist si, gata, au deveni interlopi de temut. Umbla cu BMW-uri imprumutate, se roaga de unii sau altii sa le dea 500 de mii sa bage benzina, fumeaza pe datorie si iau prinzul la "Bulevard", halind 3 covrigi cu un iaurt. Dupa asta se interneaza intr-un Internet Cafe, citesc "Obiectivul" ca pe biblie si posteaza comentarii. De fapt, impropriu spus comentarii, caci ei nu comenteaza articolul in sine, ci doar se injura unii pe altii. Se injura, se ameninta, se fac in toate felurile. Altfel spus, la adapostul anonimatului, in spatele unui monitor, baietii sint smecheri de smecheri. Sint rai, dau tare cu pumnul in mouse.
Din punctul meu de vedere, ca sa inchei acest articol, Braila nu are interlopi. Cum ziceam si mai sus, interlopii adevarati au case, de fapt palate in Spania, isi fac vacantele la St. Tropez, iar pentru cumparaturi merg in Milano, Amsterdam si, in general, oriunde zboara avioanele. A, si nu apar niciodata in Top 300.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii