Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instalatii de muls subventionate doar pina la 31 mai

Guvernul a decis modificarea conditiilor de eligibilitate si a impus termen de aplicare a Hotaririi nr. 785/2005 pentru aprobarea
Programului privind sprijinirea asociatiilor crescatorilor de animale
pentru lapte, precum si a producatorilor agricoli care detin In
exploatatie animale pentru lapte, pentru achizitionarea de dotari si
instalatii de muls si de racire a laptelui noi, cu finantare de la
bugetul de stat. Mai precis, prin HG nr. 258/2006 a fost impus termen de accesare a fondurilor 31 mai si s-a permis si crescatorilor particulari sa achizitioneze tancuri de racire a laptelui, cu capacitatea de 500 - 2.000 litri.
Valoarea subventiei a ramas la 60% din pretul de achizitie a utilajului, inclusiv TVA. Suma totala alocata de Guvern la mijlocul anului trecut, a fost de 1.000 miliarde de lei. Din aceasta suma judetului Braila i-au revenit initial 21,1 miliarde de lei, dar pentru ca fermierii nostri nu s-au inghesuit sa solicite fonduri, Ministerul Agriculturii a decis sa ia 10 miliarde de lei si sa ii dirijeze catre judetele in care s-au epuizat sumele alocate.

Crescatorii braileni au cheltuit mai putin de jumatate din suma alocata

Concret, la Braila, pina in prezent au fost achizitionate 65 de
grupuri de muls, cu o valoare a subventiei de 1,4 miliarde de lei, 19 generatoare electrice, cu o valoare a subventiei de 684 milioane de lei, 2 motocositori, cu o valoare de 40,3 milioane de lei, 27 tocatoare de furaje, in valoare de 1,75 miliarde de lei si 3 tancuri de racire a laptelui cu o valoare a subventiei de 465 milioane de lei. Astfel, din cele 11 miliarde de lei ramase la dispozitia Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila, crescatorii au consumat doar 4,3 miliarde de lei, adica mai putin de jumatate.
Reamintim ca beneficiarii programului sint: asociatiile locale ale crescatorilor de animale, constituite juridic, pe specii, cu reprezentare judeteana si crescatorii persoane fizice care detin in exploatare animale pentru lapte si figureaza in registrul agricol. Nu pot obtine finantare fermierii care deruleaza in prezent un contract similar cu finantare externa, cei care inregistreaza datorii catre bugetul de stat sau bugetele locale. Pentru a primi sprijinul financiar crescatorul de animale trebuie sa depuna o cerere la directia agricola, insotita de actele doveditoare privind incadrarea in categoriile de beneficiari si indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii