Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectoratul sustine ca repartizarea cadrelor didactice a fost corecta

"Metodologia de miscare a personalului didactic nu prevede afisarea unor criterii de evaluare si a unor punctaje, ci doar avizul inspectorului de specialitate". Acesta este raspunsul Inspectoratului Scolar Judetean la seria de acuzatii aduse de profesoara Georgiana Zamfir, prezentate de noi in articolul "Profesori consacrati repartizati dupa suplinitori de nota cinci", publicat in editia din data de 14 septembrie. Reamintim ca profesoara pensionara de la Colegiul "Balcescu", Georgiana Zamfir, a acuzat Inspectoratul Scolar ca a facut repartizarea posturilor dupa criterii necunoscute, ca listele cu profesorii pensionari si cu punctajele obtinute de fiecare nu au fost afisate si ca pe o catedra de la "Balcescu" a fost trimisa o suplinitoare cu doar doi ani vechime, fara definitivat si care a luat o nota intre cinci si sapte la testarea din toamna realizata doar la nivel local. De asemenea, profesoara a mai precizat ca Inspectoratul a preferat acordarea de ore suplimentare suplinitorilor, in detrimentul profesorilor pensionari.
Ca urmare a acestei sesizari, am adresat citeva intrebari conducerii ISJ pentru a clarifica situatia. Raspunsul institutiei l-am primit ieri, sub forma unui comunicat de presa.
In acest comunicat, ISJ precizeaza ca de doi ani, la Inspectoratul Scolar avizul pentru profesorii pensionari a fost dat prin acordarea unui punctaj "care stabileste o ordine de atribuire a catedrelor in sedinta publica si nu un clasament al persoanelor. Punctajul este unul obiectiv, rezultat din: nivelul studiilor, grade didactice, calificativ, vechimea in invatamint pina la pensionare, vechimea in ani de pensie, activitatea metodico-stiintifica dovedita prin documente justificative", explica inspectorul scolar general Lilliana Tudoran. Atunci cind s-a facut repartizarea catedrelor, profesorii au fost strigati in ordinea descrescatoare a punctajelor acordate, primii avind acces la cele mai bune catedre ramase disponibile.
Tot conform Metodologiei, Inspectoratul a precizat ca suplinitorii calificati sint repartizati inaintea pensionarilor si ca nu se precizeaza ca la anumite unitati de invatamint sa fie preferati pensionarii inaintea unui suplinitor calificat debutant. "Respectiva metodologie a fost realizata tinind cont de necesitatile sistemului de invatamint, pentru a oferi posibilitatea cadrelor didactice tinere sa-si demonstreze capacitatile. Profesorilor suplinitori nu li s-au acordat ore suplimentare decit in cazul in care catedra respectiva continea mai mult de 18 ore de predare pe saptamina. In cazul anumitor discipline (limba romana, matematica, instruire practica) nici nu se poate face o impartire exacta, astfel incit catedra sa fie de 18 ore (respectiv 24 de ore pentru maistri instructori) saptaminal".
Conducerea ISJ mai precizeaza ca s-a acordat continuitate doar suplinitorilor care au sustinut concursuri nationale de titularizare in 2005 sau 2006, au obtinut notele necesare, dar nu au avut post pentru titularizare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii