Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Injunghiat in spate si abandonat pe sosea, de propriul prieten

A vrut sa fie cavaler si sa conduca o tinara acasa, si s-a ales cu un
cutit in spate. Este cazul unui tinar de 33 de ani, din localitatea Bordei Verde, care a fost injunghiat de un prieten de-al sau, care voia sa fie singurul care o conduce pe femeie. Cei doi prieteni, Vasile Lazar, in virsta de 21 de ani, si Didel Drenea, de 33 de ani, s-au cinstit la un bar din Ianca, in noaptea de 19, spre 20 decembrie, dupa care s-au oferit sa o conduca acasa, la Braila, cu autoturismul, pe o tinara cu care s-au intilnit pe strada. Potrivit datelor obtinute de politisti, in jurul orei 24.00, barbatii au urcat impreuna cu tinara, in masina condusa de un prieten, insa, pe drum, ei nu se hotarisera care ramine acasa si care merge cu femeia, la Braila, astfel incit, la isirea din Ianca, au coborit din autoturism, sa rezolve problema pe loc. Cei doi s-au luat la bataie, si, la un moment dat, Lazar l-a lovit pe prietenul sau cu un cutit in spate, dupa care l-a lasat, plin de singe, pe sosea, si si-a continuat drumul catre municipiu. Victima a fost gasita, fara cunostinta, de o patrula de politie, care a anuntat Salvarea, barbatul fiind transportat de urgenta la Spital. Dupa ce a primit primele ingrijiri medicale, insa, acesta a refuzat sa ramina in spital si a plecat acasa, desi rana era destul de adinca. Mai mult, pentru ca este vorba, totusi, de prietenul sau, barbatul injunghiat inca nu s-a hotarit daca depune plingere, la politie, impotriva acestuia sau nu. "Am coborit din masina si mi-a dat cu cutitul in spate, m-a taiat, mi-a intrat pina aproape sa-mi iasa in fata, prin burta. Ieri nici nu am putut sa ma misc toata ziua, mi-a fost rau, am icnit, nu pot sa tusesc, cit de cit, ma simt rau... e adevarat ca nu am vrut sa ramin internat in spital, pentru ca ar fi trebuit sa dau declaratie, sa depun plingere, si nu am vrut, cel putin deocamdata. Nu stiu ce o sa fac, diseara o sa ma gasesc cu cineva de la politie, sa discutam, sa vad ce fac. Eu nu stiu mare lucru, decit ca am fost injunghiat pe la spate si m-am trezit, apoi, la spital. Dupa aceea am aflat ca m-a gasit politia si m-au dus la spital", ne-a declarat, ieri, Didel Drenea.
Intre timp, insa, politistii il cauta pe presupusul agresor, care a fost dat disparut: "Autorul si victima au consumat bauturi alcoolice intr-un cafe-bar, dupa care s-au oferit sa conduca o femeie, o cunostinta, acasa, la Braila. In autoturism a avut loc un conflict spontan intre cei doi, au coborit amindoi si autorul l-a taiat pe prietenul sau cu cutitul. In continuare, se fac cercetari, pentru savirsirea infractiunii de port ilegal de arma alba, conform Legii 61/1991 si, eventual, de vatamare corporala, in functie de concluziile medicului legist. In prezent, autorul este fugit din localitate", ne-a spus insp. princ. Mihai Untaru, seful Politiei Ianca.
La domiciliul presupusului suspect, insa, in satul Plopu, nici vecinii, si nici familia nu stiau nimic despre ispravile lui Vasile Lazar, ba, mai mult, acestia il stiau a fi in localitate. "A mai baut, dar acum nu mai bea, a fost plecat in strainatate vreo luna de zile, si a venit acasa cuminte, se tine de treaba, are grija de parinti. L-am vazut zilele astea pe acasa, ieri, parca, da, ieri era acasa", ne-a spus o vecina.
In schimb, mama lui Lazar ne-a declarat ca acesta ar fi fost plecat de acasa in urma cu o ora-doua: "Nu-i acasa, doamna, nu stiu unde-o fi, are vreo ora si ceva, de cind e plecat, dar nu stiu unde e, ca mie nu-mi spune unde se duce, si cind se intoarce. Dar ce-a facut? Mie nu mi-a spus nimic, ca s-a certat cu cineva, ca s-ar fi lovit. El nu e certaret, de drept ca se mai ia la harta cu cite unul, dar va mai spun si asa, chiar daca s-o fi certat cu cineva, pe acolo, degeaba nu s-o fi certat, pina nu se leaga si ala de el".
Numai pentru port ilegal de arma alba, suspectul risca intre 3 luni si
doi ani de inchisoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii