Mergi la conţinutul principal

Infundati de cocaina

Arestati in decembrie anul trecut, cu citeva zile inainte de sarbatorile Craciunului, dupa ce-au fost prinsi in flagrant delict, doi traficanti de canabis si cocaina au fost condamnati, definitiv, la cite 9 ani de inchisoare si 4 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi cetatenesti, pentru introducere in tara, detinere si transport de droguri de risc si de mare risc (Legea nr. 143/2000). Traficantii de droguri - o buzoianca si un brailean - au pierdut, saptamina aceasta, apelul declarat la Curtea de Apel Galati si au renuntat la ultima lor cale de atac - recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie -, astfel ca sentinta pronuntata initial de catre judecatorii Tribunalului Braila a ramas definitiva. Este al treilea caz instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si solutionat de magistratii Tribunalului Braila in ultimii doi ani si jumatate. In celelalte doua cazuri sapte braileni si un galatean au fost prinsi facind comert cu mai bine de 2.000 de comprimate MDMA (ecstasy) - primind ulterior intre 4 si 15 ani de inchisoare. De data aceasta buzoianca Margareta Bunea, in virsta de 22 de ani, si braileanul Ferdinand Iancu, de 32 de ani, au fost depistati in flagrant, dupa ce introdusesera in tara, cu complicitatea unui traficant de talie internationala trei doze de cocaina (1,75 grame) si sase pachete cu rezina de canabis (circa 57 de grame), pe care urmau sa le plasese unui dealer local. Drogurile fusesera ascunse intr-un autoturism "Cielo", sub scaunul soferului si in spatele schimbatorului de viteze, spun anchetatorii.

Complicele celor doi face parte dintr-o retea de trafic de droguri cu ramificatii internationale

Pinda a inceput in cursul lunii noiembrie 2006, cind Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism (SCCOT) local si anchetatorii DIICOT Galati au obtinut informatii nesperate referitoare la o retea de traficanti de droguri cu ramificatii internationale, unul dintre vizati fiind braileanul Marian Neculai, proprietarul autoturismului "Daewoo Cielo" cu numarul de inmatriculare BR-03-GUG. Folosindu-se de informatori si de oameni sub acoperire, procurorii DIICOT au facut investigatii in legatura cu presupusul traficant si pentru identificarea celorlalti membri ai retelei. S-a descoperit astfel ca, pe data de 14 octombrie 2006, Marian Neculai a parasit Romania cu autoturismul personal, insotit de un amic de-al sau, Ferdinand Iancu. Din evidentele Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) reiesea ca Iancu s-a intors in tara pe data de 15 decembrie 2006 prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, cu acelasi autoturism "Cielo", astfel ca anchetatorii au presupus ca acesta ar putea introduce droguri in Romania, pentru simplul fapt ca facea parte din anturajul traficantului international. Impreuna cu Ferdinand Iancu se afla buzoianca Margareta Bunea, pe care oamenii legii o suspectau, la acea vreme, de proxenetism.
Dupa ce au obtinut autorizatii de perchezitie de la procuror, in noaptea de 15/16 decembrie 2006, politisti din cadrul SCCOT si ai IPJ Braila au interceptat autoturismul suspectilor pe cind tranzita orasul Ianca. La o prima cercetare a autoturismului si a celor doi indivizi, oamenii legii nu au descoperit droguri. Dupa ce insa masina a fost dusa la sediul IPJ si s-a efectuat perchezitie "ca la carte", rezultatele investigatiilor au inceput sa apara. In spatiul de sub maneta schimbatorului de viteze si sub scaunul soferului, politistii au gasit nu mai putin de 6 pachete invelite in folie de aluminiu continind o substanta solida brun-oliv, in greutate totala de 56,74 grame, substanta identificata ulterior ca fiind "rezina de canabis" (conform Legii 143/2000, drog de risc). De asemenea, au fost descoperite 3 bile (doze) invelite in folie de plastic alba, in greutate de 1,75 grame, stabilindu-se ca e vorba de cocaina (drog de mare risc). Margareta Bunea si Ferdinand Iancu au declarat atunci ca drogurile fusesera procurate de Marian Neculai, care le-a solicitat pur si simplu sa le introduca in tara. Imediat ce ajungeau in Braila, cei doi urma sa fie contactati de traficantul de droguri. Neculai trebuia sa le indice "carausilor" persoana careia sa-i fie predate canabisul si cocaina. Pe 17 decembrie 2006, Bunea si Iancu au fost arestati preventiv, printr-un mandat emis de judecatorii Tribunalului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro