Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infractori braileni capturati in Italia

In mai putin de doua luni, politistii romani si cei italieni au arestat in Italia peste o suta de romani din 12 orase ale tarii, printre care si Braila, in cadrul unei actiuni de amploare ce a avut ca principal obiectiv prevenirea si combaterea infractiunilor savirsite de romani in strainatate. Operatiunea "ITARO 2" s-a desfasurat de la jumatatea lunii februarie pina in data de 5 aprilie, in cinci orase din Italia, respectiv Bologna, Padova, Torino, Verona si Perugia. Actiunea s-a finalizat cu aruncarea dupa gratii a 130 persoane, dintre care 102 romani din Timis, Mehedinti, Dolj, Brasov, Constanta, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Neamt, Iasi si Bucuresti. Din totalul acestora, 101 au fost arestati pentru savirsirea de infractiuni contra patrimoniului, 14 pentru migratie ilegala si 15 pentru alte infractiuni. Majoritatea au fost arestati pentru furt si erau membri ai unor grupari specializate, spre exemplu, in spargeri de magazine.
Cea mai mare retea de infractori romani anihilata de politistii romani si italieni a fost descoperita la Padova unde 70 de romani se ocupau cu spargerea vitrinelor de magazine si furtul diverselor marfuri din acestea. Si la Verona politistii au descoperit o retea mai mica, ai carei membri se ocupau atit cu spargerea de sedii de firme sau magazine, cit si cu taxele de protectie. Din totalul celor 130 de infractori arestati de poltisti in nici doua luni, 101 sint acuzati de furturi, 14 se ocupau de proxenetism sau trafic de persoane, iar restul, de 15, au fost ridicati pentru diverse alte fapte. "Majoritatea celor prinsi sint recidivisti, insa am putut observa si o crestere a numarului de infractori primari, de romani care acum isi incep activitatea infractionala", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, unul dintre investigatorii romani care au participat la misiunile din Italia, care si-a protejat identitatea venind chiar si la conferinta de presa cu fata acoperita de o cagula. Colegul sau, si el prezent la conferinta de presa de marti tot "mascat", a declarat ca prejudiciul pe care infractorii romani l-au creat italienilor si firmelor din Italia pe care le jefuiau este "destul de mare", de ordinul zecilor de mii de euro, fara a fi insa capabil sa avanseze o suma concreta. "As spune ca infractorii romani din Italia nu sint mai periculosi decit infractorii de alte nationalitati si chiar as indrazni sa spun ca nu sint asa de periculosi precum vor unii sa arate", a declarat unul dintre ofiterii prezenti la conferinta de presa de marti. Acelasi investigator a mai precizat ca restul de 28 de infractori prinsi in Italia in cadrul programului comun sint, in marea lor majoritate, italieni. De altfel, tot in cadrul acestui program, numit "ITARO 2", a fost prins si infractorul italian Antonio Constantini, membru al gruparii mafiote "Sacra Corona Unita", condamnat in Italia la 21 de ani de inchisoare pentru omor.
Operatiunea "ITARO 2" este o continuare a primei actiuni cu acest nume desfasurata la finalul anului trecut in doua orase italiene, respectiv Roma si Milano. Rezultatele obtinute in 2006, de echipele mixte de investigatori, romano - italiene, au constituit premisele unei noi colaborari, actiunile de acest gen urmind a continua pentru atingerea obiectivului propus - prevenirea si combaterea infractiunilor comise de cetatenii romani pe teritoriul Italiei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii