Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infractor brailean extradat din Spania

Un recidivist brailean de 29 de ani ce fusese dat in urmarire internationala, prin Interpol, deoarece a fugit din tara pentru a nu-si ispasi condamnarea, a fost expulzat, ieri, din Spania. Stelica Antofe a fost predat autoritatilor romane pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti si isi va petrece urmatorii trei ani si sase luni intr-o inchisoare din Romania.
La aceasta pedeapsa a fost condamnat de Judecatoria Faurei deoarece, in noaptea de 21 spre 22 mai 2004, impreuna cu alte 4 persoane, dintre care un minor, a dat o spargere la o societate din Jirlau. Autorii au patruns in interior prin efractie si au sustras de acolo 21 de saci cu faina si unul cu tarita, in valoare de 10,2 milioane lei vechi. Intrucit s-a sustras executarii pedepsei, braileanul a fost dat in urmarire generala si pentru ulterior a parasit in mod ilegal tara, a fost dat si in urmarire internationala. El a fost prins la Madrid la sfirsitul anului trecut, fiind extradat de abia dupa aproape un an. De precizat ca de la inceputul anului, au fost extradati 20 de infractori braileni, din Italia, Franta, Spania si Belgia.
Tot ieri, pe linga braileanul extradat din Spania, autoritatile din mai multe state europene au trimis acasa alti opt infractori romani. De la Roma (Italia) au fost adusi Constantin Luca (27 de ani) din Bacau, infractor recidivist impotriva caruia Judecatoria Buhusi a emis un mandat de executare a 3 ani de inchisoare, si Dragos Mugurel Minoiu (30 de ani) din Dimbovita, care are de stat un an si 6 luni dupa gratii, ambii pentru furt calificat.
De la Madrid (Spania) au fost urcati in avion Justin Catalin Descultu (18 ani) din Teleorman, care are de executat o pedepsa cu inchisoarea de 3 ani si 6 luni, pentru tilharie, Jean Paul Popovici (27 de ani) din Sibiu, condamnat la 6 luni inchisoare pentru vatamare corporala si Vasile Adrian Trifan (24 de ani) din Constanta, ce are un mandat de 4 ani, pentru comiterea infractiunii de tilharie. De la Atena (Grecia) a ajuns Gabriel Pricopi (21 de ani) din Galati, impotriva caruia Tribunalul Galati a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de un an, pentru tilharie, iar de la Paris (Franta) a fost adus Silviu Mugurel Dobrescu (50 de ani) tot din Galati, care a primit pentru un viol o pedeapsa de 3 ani si 7 luni. De asemenea, din Viena (Austria) a ajuns in tara Florentin Marius Arghir (26 de ani) din Iasi, infractor recidivist ce are de executat o pedeapsa cu inchisoarea pentru trecerea frauduloasa a frontierei. In luna mai 2004, ascuns sub o bancheta intr-un tren international, acesta a trecut ilegal frontiera de stat in Serbia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii