Mergi la conţinutul principal

Inecati in propriile gunoaie

Tone de gunoaie au fost adunate, ieri, dintre blocurile Coloniei de la kilometrul 10 si alte citeva tone asteapta sa fie ridicate de masinile salubritatii. Actiunea a fost demarata la cererea primarului Aurel Simionescu, care a vizitat zilele trecute colonia si a vazut la fata locului conditiile jalnice de trai din acea comunitate. Partea proasta este, insa, ca membrii comunitatii sint principalii responsabili de mizeria din jurul lor. "S-au invatat sa arunce gunoaiele pe geam, in spatele blocului, nu se mai obosesc sa coboare pina la tomberon. Pubelele se golesc saptaminal, de catre firma RER, cu toate ca doar vreo trei familii din toata colonia au contract de salubritate si platesc taxa pentru colectarea deseurilor", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare Braila, caruia primarul Simionescu i-a dat dispozitie sa coordoneze actiunea de curatare a coloniei. Ieri, gramezile de deseuri erau strinse cu un impingator si urcate intr-un camion, pentru a fi transportate la depozitul ecologic de la Muchea. Costul operatiunii se ridica la citeva zeci de milioane de lei vechi, bani pe care nu prea are cine sa-i plateasca operatorului de salubritate RER. "Acesta este, intr-adevar, mai mult un act de voluntariat al operatorului care are sectorul respectiv. De acum incolo, vom obliga locatarii blocurilor din colonie sa achite taxa de salubritate, cum fac toti brailenii, pentru ca nu putem sa le facem curatenie la nesfirsit, pe gratis", ne-a declarat Dan Apostol, directorul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, din cadrul Primariei Braila. Din pacate, locatarii coloniei nu prea se sinchisesc de curatenia din jurul lor. Ieri, doar trei dintre ei iesisera sa dea o mina de ajutor la stringerea deseurilor. Restul se uitau de la ferestrele apartamentelor si ii luau in ris pe cei trei. "Adevarul e ca si printre noi sint multi oameni nesimtiti", ne-a spus Costel Chiriac, vicepresedintele unei asociatii de locatari din colonie. Acest grad de nesimtire se poate vedea si din faptul ca zona de linga tomberoane, ce a fost curatata, cu multa verva electorala, in urma cu doua saptamini, de o echipa a PD-L, este din nou plina de gramezi de gunoaie.
Traian Jipa, coordonatorul actiunii de salubrizare din colonie ne-a spus ca, pe linga stringerea gunoaielor, se actioneaza, de catre o echipa a Companiei de Utilitati "Dunarea", si pentru vidanjarea unor fose septice pline ochi cu fecale si pentru repararea unor conducte de apa fisurate, aflate la un etaj superior al unui bloc.
Jipa ne-a declarat ca nu doar in colonie, care este locuita cu precadere de cetateni de etnie rroma, sint probleme cu salubrizarea. "Au fost ecologizate recent mai multe zone din municipiu, cum ar fi Str. Viilor, Str. Cimbrului, din cartierul Catanga, perimetrul din spatele Silozului Triaj. Toate acestea devenisera gropi clandestine de gunoi si, pentru mentinerea curateniei, va trebui sa patrulam cu echipaje ale Politiei Comunitare. Altfel, deseurile apar la loc in foarte scurt timp iar munca si cheltuiala pentru stringerea lor sint inutile", ne-a spus directorul Traian Jipa. Acesta a mentionat ca, in ceea ce priveste colonia de la kilometrul 10, se intentioneaza deschiderea unei sectii de Politie, la inceputul anului viitor, pentru pastrarea curateniei dar si a ordinii si linistii publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu