Mergi la conţinutul principal

Indicatoare rutiere montate abia în al 13-lea ceas!

* a fost nevoie de un incident în trafic, cu o şoferiţă din Galaţi intrată pe contrasens, pentru ca să se monteze indicatoare de reglementare într-o intersecţie ce poate fi destul de dificilă pentru conducătorii auto aflaţi în tranzit prin oraş

 

 

 

 

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila a montat, zilele trecute, indicatoare rutiere cu semnul ”Ocolire dreapta”, în zona bisericii ”Sf. Gheorghe”, unde există bifurcaţii ale străzii G-ral. Eremia Grigorescu (fosta Gării), atât în dreptul intersecţiei cu Str. Plevnei, cât şi la intersecţia cu Str. Rahovei. Măsura a fost luată după incidentul grav care s-ar fi putut întâmpla în data de 12 februarie, când, după cum v-am mai informat, o maşină cu număr de Galaţi, condusă de o şoferiţă care probabil nu cunoaşte prea bine străzile din Brăila, a circulat pe contrasens, punând în real pericol maşinile care circulau regulamentar. Un şofer brăilean ne-a trimis la redacţie un scurt material video surprins cu camera de bord, în care se vede cum îi apare brusc în faţă un autoturism de culoare roşie. Din fericire, cele două maşini nu rulau cu viteză, astfel că s-a putut evita în ultima secundă un impact frontal ce s-ar fi putut solda cu urmări foarte grave.

După câteva zile de la acel incident, şoferul respectiv, care circulă zilnic prin zonă, ne-a informat că au fost montate indicatoare ce obligă la ocolire dreapta, atât în faţa cât şi în spatele bisericii. “După ce a fost făcut public acel incident, prin postarea filmului pe site-ul ziarului, s-au montat, în sfârşit, indicatoarele de reglementare în zonă. Indicatoare care lipseau de cel puţin 10 ani, din câte ştiu eu, care circul foarte des pe acolo. Juridic, din cauza lipsei de indicatoare, fata aia din Galaţi care a intrat pe contrasens nici nu putea fi trasă la răspundere. Abia acum s-a intrat în legalitate, opinează şoferul care a scăpat la limită de un accident ce putea fi foarte grav. De ce nu au existat aceste indicatoare şi până acum?! Probabil că dacă s-ar fi produs un accident, şoferiţa din Galaţi nici n-ar fi putut fi trasă la răspundere, invocându-se lipsa unui astfel de indicator”, ne-a spus un alt brăilean care, prin natura meseriei, circulă foarte mult cu maşina prin oraş şi s-a ”lovit” des de problema lipsei unor indicatoare sau amplasării defectuase a altora care, deşi există, sunt greu vizibile, fiind obturate de crengile unor copaci, de sâlpi de electricitate sau de alte obstacole.

În ceea ce priveşte indicatoarele de la biserica ”Sf. Gheorghe”, acestea au fost montate de SUPAGL la solicitarea Poliţiei Rutiere, după ce incidentul din data de 12 februarie a fost făcut public de cotidianul nostru. Reprezentanţii SUAPGL ne-au declarat că în zonă au mai existat indicatoare de acest gen, însă cu timpul au dispărut, din diverse motive. Am fost informaţi că, în iernile trecute, nu se ştie cu exactitate când, au fost rupte în urma activităţilor de deszăpezire. S-au pus mormane de zăpadă peste ele, iar când a fost ridicată zăpada, indicatoarele au fost lovite cu cupa excavatorului şi s-au degradat. Aceasta ar fi explicaţia oficială. De ce s-a neglijat înlocuirea lor până acum, este altă poveste...

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro